XS
SM
MD
LG

4 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Husref krenu četvrorkom

09.09.2017 Administrator DC

Na klupi Bordo tima debitovao je Husred Musemić, koji je ekipu postavio jako ofanzivno od prve minute. Sarajevo je zatreslo mrežu gostiju u Å”estoj minuti preko Lelića, no glavni sudija je procijenio da je igrač Bordo tim napravio prekrÅ”aj pa je gol poniÅ”ten.

Sarajevo je u 13. minuti imalo novu veliku Å”ansu. Mihojević je nakon kornera pogodio stativu, lopta se odbila do Hebibovića, koji s metar promaÅ”io ono Å”to je teže promaÅ”iti nego pogoditi pa je ostalo 0:0.

Domaći su i u nastavku pravili konstantan pritisak i vezali nekoliko Å”ansi, no do gola jednostavno nisu mogli. Pred sami kraj prvog dijela Ahmetović je mogao do gola, no nije bio precizan s 15 metara.

Sarajevo je početkom drugog dijela slomilo otpor gostiju. Sarić je oduzeo loptu na sredini terena i uposlio Ahmetovića, koji odlično pogađa s vrha kaznenog prostora za 1:0.

Već u 55. minuti bilo je 2:0. Herić je ubacio iz slobodnog udarca, a gol glavom je postigao Krste Velkoski.

U 67. minuti je bilo 3:0. Novi pogodak danas postigao je Mersudin Ahmetović, a odličnu asistenciju upisao je Krste Velkoski. Makedonac je tri minute nakon toga mogao postići svoj novi gol, no upisao je samo nevjerovatan promaÅ”aj s nekoliko metara.

Domaći su postigli joÅ” jedan pogodak u 85. minuti. Strijelac četvrtog pogotka bio je Nedim Hadžić, koji je samo desetak minuta ranije uÅ”ao u igru. Sarajevo je do kraja u potpunosti kontrolisalo igru, a novih golova nije bilo pa je konačan rezultat glasio 4:0.

Bordo tim je upisao prvu pobjedu na KoÅ”evu u tekućoj sezoni, dok je Vitez ostao na jednom osvojenom bodu.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mihojević, Herić, Bekić, Lelić.

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Vukoja, Bibić, Zukić, Karić, Miletić, Miketek, Šantić.

Ā 

Huusref Musemić

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Sarajevo Vitez