XS
SM
MD
LG

2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Mulalić: Lopovska liga

23.09.2017 Administrator DC

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja poraženi su danas u Mostaru od Zrinjskog sa 2:0.

Detalj koji je prelomio utakmicu desio se u 41. minuti. Tada je sudija Miloš Gigović svirao diskutabilan penal za domaće, a trener Edis Mulalić je isključen zbog prigovora. Delegat je nakon utakmice napisao da je trener tima iz Doboj Kaknja psovao sudiji majku i vrijeđao Savez.

 Kontaktirali smo Edisa Mulalića koji se vraćao sa ekipom iz Mostara, a trener Mladosti bio je vidno iznerviran zbog svega što se desilo.

– Može on (delegat op.a.) napisati šta god hoće, ali tvrdim da ništa od onoga što je on naveo nije istina. Pa ko je svjedok svega toga i ko ima kontrolu nad onim što on napiše. Sudija je rekao da sam isključen jer sam protestvovao zbog penala i bacanja flaše sa vodom pored aut linije, a delegat napiše da sam vrijeđao i psovao. Nikome i nikoga nisam psovao, to odgovorno tvrdim. Kompleta ekipa se bunila, jer penal nije postojao. Šta je trebalo? Da šutimo? – pita se Mulalić i nastavlja:

 – Naš golman je završio u bolnici sa otečenom slezeonom, nakon duela sa Bilbijom. Sudija je to okarakterisao kao penal. Niko se ne pita šta je sa tim momkom i kada će napustiti bolnicu.

Mulalić smatra da se u ovoj ligi ne može igrati pošteno i da je očigledno da dobri rezultati Mladosti nekome smetaju.

– Očigledno je da se u ovoj ligi ne može pošteno igrati. Onaj ko hoće pošteno da igra loše prođe. Pojedincima smeta Mladost i sve lijepo što se dešava oko ovog kluba. Znaju odakle dolazi velika energija ovim igračima i svjesni su da kada mene kazne, da će time odmoći mojoj ekipi. Očigledno da je ovdje najvažnije da je Zrinjski pobijedio – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba, Edis Mulalić.

Edis Mulalić

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Zrinjski Mladost