XS
SM
MD
LG

3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Željo istopio Čelik

07.03.2018 Administrator DC

 Prvu šansu na utakmici smo vidjeli u 14. minuti utakmice kada je Vranješ šutirao iz slobodnjaka, no njegov udarac je pogodio stativu da bi minutu kasnije Plavi propustili stopostotnu šansu. Ubiparip je gurnuo loptu naprijed za Zajmovića koji je istrčao sam na Dujkovića, no ovaj mu je odbranio udarac.

Željo je poveo u 19. minuti susreta. Zajmović se iskupio za prethodni promašaj i ušao u sredinu i sjajno pogodio mrežu Dujkovića.

Dvije minute kasnije Ubiparip je šutirao, ali nije ugrozio Dujkovića da bi pet minuta kasnije Anđušićev pokušaj zaustavio Kjosevski. U 32. minuti odlična akcija domaćina, a na kraju je Ubiparip iz odlične situacije šutirao preko gola.

Sedam minuta kasnije Ubiparip ubacio u sredinu, Zajmović je pao, no Grbić nije pokazao na bijelu tačku što je bilo posljednje uzbuđenje u prvom dijelu. Na otvaranju drugog dijela velika šansa za domaće. Stevanović je ubacio, Vranješ spustio loptu za Ubiparipa kome je Dujković odbranio udarac. U 64. minuti Željo je udvostručio prednost.

">http://

Sjajan centaršut Stojana Vranješa je iskoristio Vojo Ubiparip koji je glavom pogodio mrežu Ratka Dujkovića za novi pogodak Plavih. Treći pogodak Željezničar je postigao u 68. minuti susreta preko Blagojevića koji je majstorskim udarcem lijevom nogom sa nekih 25 metara pogodio mrežu Dujko vića. U 84. minuti Čelik je smanjio prednost Želje poslije autogola Kjosevskog da bi pet minuta kasnije Kajkut propustio realizovati odličnu šansu. 

Željezničar - Čelik 3:1 (1:0)

Stadion: Grbavica. Gledatelja: 2.500. Sudija: Grbić Zoran (Prijedor). Žuti kartoni: Pandža, Duvnjak (Čelik). Strijelci: 1:0 Zajmović (19), 2:0 Ubiparip (64), 3:0 Blagojević (68), 3:1 Kjosevski (84ag).

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Hadžić, Osmanković, Mehremić, Hajdarević, Vranješ, Blagojević, Zakarić (69. Crnov), Zajmović, Ubiparip (72. Kajkut). Trener: Admir Adžem. 

Čelik: Dujković, Šantić, Pandža, Livančić, Karamatić, Kadrić, Anđušić, Mehić, Celik (57. Duvnjak), Nikolić, Duraković (66. Bevab). Trener: Jasmin Đidić. 

Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/fotovideo-zeljeznicar-siguran-protiv-celika/111729

Željezničar - Čelik

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Željezničar Čelik