XS
SM
MD
LG

0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Lider zadovoljan bodom

23.10.2017 Administrator DC

Odlična fudbalska predstava u Krupi na Vrbasu! Derbi Prve lige RS između Željezničar Sport Team i Zvijezde 09 završen je bez pobjednika, ali i bez golova, ali dobrog fudbala nije nedostajalo! Prštalo je na sve strane, igralo se otvoreno, prilike su se smjenjivale i pred jednim i pred drugim golom. Ovim bodom Zvijezda je učvrstila lidersku poziciju, dok četa s “Predgrađa” na 14 bodova, u sredini tabele.

U 12. minutu prva prilika za goste. Huseinbašić je glavom šutirao sa 7-8 metara, ali lopta prolazi tik pored lijeve stative. Dva minuta kasnije Vučić je probao udarac, ali Kukrika paradom spriječava pogodak.

U 21. minutu Marković je iskopao jednu loptu, i šutirao sa 12 metara, ali Lakić interveniše i šalje loptu u korner. U nastavku akcije Krunić glavom pokušava, ali neprecizan je za nekoliko cantimetara.

Pokušao je Krunić u 35. minutu iz slobodnog udarca, ali lopta pogađa nekoga u živom zidu i završava u korneru.

Na samom početku drugog poluvremena Kuzmanović je šutirao iskosa sa desne strane sa vrha šesnaesterca, ali Lakić sigurnom intervencijom još jednom spašava svoj gol. Pet minuta kasnije Kuzmanović u velikoj prilici, sve je dobro uradio, savladao golmana Lakića, ali loptu sa gol linije u polje izbacuje Guzijan. Bila je to velika prilika za Želju….

U 60. minutu brz kontranapad gostiju, Huseinbašić u velikoj prilici, ali Kukrika nogom spriječava siguran pogodak.

U 71. minutu Bosančić izlazi jedan na jedan sa golmanom Lakićem, ali čuvar mreže gostiju iz Etno Sela Stanišići još jednom izlazi kao pobjednik,pišđe fkzvijezda09.com

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM – ZVIJEZDA 09 0:0

Stadion: KF Krupa na Vrbasu. Gledalaca: 150. Sudija:Velimir Drinić (Modriča). Pomoćnici: Davor Maksimović i Milan Todorović (oba iz Doboja). Delegat: Borislav Grahovac (Kozarska Dubica). Kontrolor: Drago Lukić (Prijedor). Žuti kartoni: Pavlović, Petković (Željezničar Sport Team), Filipović (Zvijezda 09). Crveni karton: Ostojić (Željezničar Sport Team) u 90. minutu.

Željezničar Sport Team: Kukrika, Malić, Ostojić,  Pavlović, Šaula, Tadić, Šatara (od 77. Jokanović), Bosančić, Marković, Krunić (od 70. Petković), Kuzmanović (od 89. Čolić).

Zvijezda: Lakić, Babić, Guzijan (od 80. Đukić), Vukićević, Krajišnik, Stanić (od 67. Rakić), Huseinbašić, Vučić, Nikolić (od 67. Dojčinović), Filipović, Mazić.

Željezničar Sport tim - Zvijezda 09 / FOTO:fkzvijezda09.com

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Željezničar Sport Team Zvijezda 09
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
msladjan78 je ocenio igrača
msladjan78 je ocenio igrača