XS
SM
MD
LG

36 : 39
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kakanj bolji od Slavije

02.12.2017 sportdc.net

RukometaŔi Slavije poraženi su večeras na svom parketu od Kaknja 39:36 u utakmici 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Suočeni sa dosta problema, kadrovskih, finansijskih, Sokolovi su smogli snage i odigrali jedan kvalitetan meč, ali su u finiŔu posustali i izgubili vrlo važnu utakmicu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunom egalu. Igralo se uglavnom gol za gol, a Slavija je bila ta koja je bila korak ispred. U 11.minutu utakmice Ivan Benić pogađa i prvi put na meču Slavija ima dva gola prednosti koje je uspjela da sačuva sve do samog kraja poluvremena, i da na odmor ode sa prednoŔću od dva gola razlike, 18:16.

Sjajno je Slavija otvorila drugo poluvrijeme, te na krilima dvije odlične odbrane Nenada Janjića, i golovima Vukadina i Benića odlazi na +4. Tada su naglo stali, presjeklo ih je i jedno dosta diskutabilno isključenje MiloÅ”a TeÅ”anovića, i Kakanj uspjeva prvo da poravna rezultat na 24:24, a zatim i da povede po prvi put u meču 25:24.

Inače, i jedni i drugi su u ovom meču imali dosta prigovora na suđenje para Å atordžija-MeÅ”ić, koji definitivno nisu bili na potrebnom nivou večeras. Ubrzala se nakon toga igra, odbrane gotovo da nisu postojale, i za tili čas stiže se do 29:29, a onda na scenu ponovo stupa sudijski par koji donosi nekoliko odluka koje ne priliče rukometnoj igri i izazivaju smijeh, ali i ogromnu ljutnju aktera utakmice.

Djelovalo je kao da je Slavija ostala bez snage u tom momentu, ali onda MiloÅ” Močević sa dvije vrlo važne odbrane uspjeva da podigne ekipu Å”to ''Sokolovi'' koriste i golom Benića dolaze u vođstvo, a zatim i poslije presječene lopte Benića Kovačević iz kontre dovodi do dva gola viÅ”ka.

No, ni to nije pokolebalo goste koji se ponovo brzo vraćaju u meč i pred posljednjih pet minuta igre imaju gol prednosti, 35:34. Sve lađe Slaviji su potonule nakon Å”to je Lilić odbranio sedmerac Beniću za izjednačenje, a zatim i zicer Bojanu Kovačeviću.

Tada je Slavija morala krenuti na sve ili niÅ”ta Å”to gosti koriste i slave veliku pobjedu 39:36. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Samir Zvekić sa 11 pogodaka, dok je u domaćem timu Mladen Vukadin postigao devet.

RK SLAVIJA- RK KAKANJ 36:39(18:16)

Istočno Sarajevo. SRC "Slavija" Gledalaca:100 Sudije:Ognjen Å atordžija (Zenica) i Irhad MeÅ”ić (Sarajevo) Sedmerci: Slavija 6(5), Kakanj 5(4) Isključenja: Slavija 10 minuta, Kakanj 12 minuta

Slavija: Janjić, Benić 8, ToÅ”ić 2, Vuletić, Kovačević 2, Bujak, Trnčić, Močević, Luketa, TuÅ”evljak 1, Vukadin 8, TeÅ”anović 3, Vujović 1, Pavlović 3, Lale, Pandžić 8 Trener: Boris TeÅ”anović

Kakanj: Ćehajić, Sinanović 4, Hafžić, Bevrnja 4, Hasibović, Bjelopoljak 5, Amitović 11, Purić 6, Živanić 6, Lilić, Sužanj, Zvekić 1, Jovanović 2 Trener: Nedžad Zaimović

RK Slavija - RK Kakanj

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Slavija Kakanj