XS
SM
MD
LG

3 : 0
1.set
25 : 16
2.set
25 : 16
3.set
25 : 19
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Modriča pala u Kaknju

08.12.2018 E.Škulj/KakanjLive

Odbojkaši Kaknja su bez većih problema došli i do sedme ovosezonske pobjede protiv ekipe Modriče na domaćem parketu rezultatom 3:0. Odličan meč odigrali su mladi Armin Vehab i Edin Mehić.

Kakanjci su za samo sat vremena i osam minuta igre savladali ekipu Modriče kojoj su u tri seta prepustili svega 51 poen. Bila je ovo prilika da trener Kakanjaca, Almir Aganović pruži priliku mladim igračima prije svega Begiću, Fazliću, Vehabu i Mehiću, a upravo su Vehab i Mehić odigrali sjajan meč i nosili svoj tim do pobjede. Jako dobar meč odigrao je i novajlija Nebojša Januzović koji će bez sumnje biti od velike koristi ekipi Kaknja u nastavku sezone.

U prvom setu Kakanjci na tehnički timeout odlaze sa četiri poena prednosti (12:8) i u nastavku ne dopuštaju gostima da im se rezultatski približe pa su više nego zasluženo slavili sa 25:16 za samo 23 minute u prvom setu.

I drugi set pripao je Kakanjcima identičnim rezultatom za 21 minutu, a Armin Vehab je odigrao sjajno u drugom setu u redovima ekipe Kaknja. Napravio je niz od šest osvojenih poena i nosio svoj tim do 2:0 u setovima.

U trećem setu gosti su ne tehničkom timeoutu imali četiri poena zaostatka (12:8), a Kakanjci su lako došli do prednosti i od šest poena (22:16). Tada je Boris Savić za gostujuću ekipu osvaja četiri poena i činilo se kako će se ući u neizvjesnu završnicu trećeg seta, ali to se nije desilo. Kakanjci su slavili sa 25:19 i upisali sedmu pobjedu u sezoni.

Ovom pobjedom Kakanjci su se učvrstili na drugoj poziciji sa 20 bodova. U narednom kolu ekipa Almira Aganovića igra ponovo na domaćem parketu protiv bijeljinskog Radnika, dok će Modriča na gostovanje ekipi Jedinstva.

OK KAKANJ 78 – MOK MODRIČA 3:0 (25:16, 25:16, 25:19).

KSC Kakanj. Gledalaca: 100

Sudije: Milan Nikolić (Brčko), Armin Mujkić (Zenica). Linijske sudije: Aida Tirić i Ermin Krivokapa (Kakanj). Delegat: Milenko Marić (Banja Luka).

OK KAKANJ 78: Muhamed Begić, Nebojša Januzović, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab. Trener Almir Aganović.

OK MODRIČA: Stefan Cvijić, Dragan Blagojević, Milan Dugić, Žarko Blagojević, Dejan Popović, Bojan Gavrić, Srđan Bencun, Marko Karamanović, Boris Savić, Nikola Mišić, Saša Đurić. Trener Lazo Cvijić.

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Kakanj 78 Modriča
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača