XS
SM
MD
LG

102 : 99
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
0 0 pre 5 godina

Izveštaj utakmice

Radnik poguran sudijama savladao Student-Igokeu nakon tri produžetka

17.11.2018 Đ. Malešević

Košarkaši Radnika savladali su Student-Igokeu u šestom kolu Prve lige Republike Srpske. Oni su nakon tri produžetka slavili rezultatom 102-99.

Radnik je sjajno otvorio susret. Igrali su jako odbranu i faktički je samo Simanić igrao u Studentu u prvom periodu. Nakon prvih deset minuta, Radnik je vodio 20-12. Student se nije predavao lako. Sjajnom su odigrali drugi period i došli su do potpunog preokreta. Na poluvremenu su imali devet poena prednosti.

Treći period bio izjednačen. Ipak, u završnici ovog dijela igre, Student je odigrao sjajno i sa 14 poena prednosti ušli su u poslednji period. A onda kreće cirkus. Prvoplasirana ekipa na tabeli, ekipa Radnika, našla se u problemu protiv vrtića Aleksandra Čikića. Tada na scenu stupaju sudije. Sudilo se sve i svašta u korist Radnika. Ipak, Student je vodio 67-58 i djelovalo je da idu ka pobjedi. Ipak, Kokoruš i drugovi su uspjeli napraviti seriju i došli su do produžetka.

Na kraju nismo gledali jedan nego čak tri produžetka. Momci iz Studenta su se borili. Međutim, igrali su i protiv rivala i protiv sudija. Računajući poslednji period i tri produžetka, suđeno je preko 20 faula igračima Studenta. Bila je sekvenca u kojoj je nad Kokorušem u šest vezanih akcija suđen faul. I pored skandaloznog suđenja, Student je vodio 89-83 u drugom produžetku. Međuti, sudije su opet odradile svoje. Nisu sudili ništa na igračima Studenta a na drugoj strani sudili su i poglede igrača Studenta upućeni igračima domaće ekipe. Iako su dali svoj maksimum, mladi momci Aleksandra Čikića su pali nakon tri produžetka i Radnik je došao do pete pobjede u šest kola. 

Radnik je do pobjede predvodio Kokoruš sa 42 poena i 15 skokova dok je goste predvodio Simanić sa 25 poena i 14 skokova.

Foto: Igokea Republika Srpska

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Radnik BN Basket Student-Igokea