XS
SM
MD
LG

Vlaseničanke odmjerile snagu sa "Crvenom zvezdom"

I ove godine Vlaseničanke  su se družile sa Beograđankama. I bila bi to posjeta kao i svaka druga, da u pitanju nisu vlaseničke košarkašice koje su prvu novembarsku subotu provele u društvu svojih  vršnjakinja, članica „Crvene zvezde“.

 

 

„Trideset dvije košarkašice, članice KK „Vlasenica“, rođene 2004. godine i mlađe, krenule su u Beograd kako bi slobodan  vikend koji igračice „Crvene zvezde“ imaju zbog pauze u prvenstvu iskoristile za druženje i odmjeravanje snaga. Za ove djevojčice je velika stvar provesti cijeli dan sa svojim košarkaški već afirmisanim vršnjakinjama, razmjenjivati znanja, ići sa njima na ručak, odmjeriti spretnost pod koševima, a na kraju i pogledati utakmicu prvog tima. To je sigurno prilika koja se ne pruža svakome i ponosan sam što je jedan mali klub kao što je Vlasenica, iz godine u godinu ponovo dobija, i što neka od naših košarkašica svake godine zaigra u prvom timu  „Crvene zvezde“. Iskoristiću priliku da se zahvalim upravi i rukovodstvu beogradskog kluba na gostoprimstvu i pozivu na  ovo gostovanje“, istakao je čuveni vlasenički trener Radovan Radika Perendić.

 

 

Ovo, već tradicionalno,  košarkaško druženje igračice su iskoristile da odigraju i nekoliko utakmica.

„Tri selekcije su odigrale tri utakmice, u kojima je rezultat bio najmanje bitan. Najvažnije je da smo svi uživali na parketu, a poseban je osjećaj igrati u hali gdje igraju naši košarkaški idoli.  S obzirom da mi svake godine dolazimo na ovakvo druženje, mnoge igračice znamo, a posebno smo ponosne na naše sugrađanke koje su dio „Zvezdinih“ timova. Svaka od nas ima san da svoju karijeru nastavi u najtrofejnijem srbijanskom klubu, a po pohvalama koje dobijamo od trenera „Crvene zvezde“, sigurno je da među nama ima onih koje će svoje snove u budućnosti i ostvariti“,  kazala je Kristina Trifunović, kapiten KK „Vlasenica“.

 

 

Četrnaestogodišnja Andreja Stanković na parketu Dvorane FMP u Železniku osjeća se kao u svojoj kući, jer je ljetos svoj potpis stavila na ugovor sa „Crvenom zvezdom“.

„Sa klubom imam  dogovor da treniram u Vlasenici dok ne završim osnovnu školu, jer svi znaju koliko je kvalitetan i požrtvovan naš trener Radika, bez čijeg rada i truda se i ne bi znalo za mnoge naše košarkašice. Za „Crvenu zvezdu“ sam odigrala četiri utakmice, dvije prvenstvene i dvije u WABA ligi U-15, i mogu reći da je to neopisiv osjećaj. Drago mi je što sam svojim saigračicama iz Vlasenice danas mogla biti domaćin, ali ipak sam zaigrala za ekipu iz svog rodnog grada“, ističe Stankovićeva.

 

 

Andreja Stanković je šesta i najmlađa Vlaseničanka koja je obukla crveno-bijeli dres. Pored nje, „Zvezdine“ košarkašice su i: Nikolina  Deurić, Nina Tešić, Dajana Pavlović, Tanja Milošević i Helena  Kovačević.