XS
SM
MD
LG

Modriča razbila Radnik

Fudbalerke Modriče ostvarile su veoma važan trijumf, pošto su na stadionu Dr. Milan Jelić u okviru 10. kola Premijer ženske lige BiH, savladale Radnik iz Bijeljine rezultatom 5:1.

Modriča je u ovaj meč ušla sa imperativom pobjede, što se vidjelo od samog početka, kada u potpunosti preuzimaju kontrolu nad utakmicom, dok ekipa Dragana Jeftića nije uspijela da parira borbenom domaćinu.

Već u prvom napadu Modriča stiže u vodstvo, Milošević je asistirala do Osmančević koja završava akciju i dovodi svoju ekipu prednost od 1:0. Domaće su nastavile u dobrom i napadačkom ritmu, to im se isplatilo, igrala se 38. minuta, kada je mrežu Radnika sa šesnaesterca pogodila Milošević nakon asistencije Osmančević.

Radnik je na sve načine pokušao da stigne do smanjenja rezultata, no na odmor se ipak otišlo rezultatom 2:0.

Nastavak utakmice donosi dosta uzbuđenja, igrao se 52. minuta, Osmančević je upisala novu asistenciju, lopta dolazi do Bitević u peterac gostujuće utakmice, koja iz gužve postiže pogodak za veliku prednost od 3:0.

Radnik je u 73. minuti uspio da smanji rezultat na 3:1, pošto je Šakotić iskoristila kiks štopera i golmanice Modriče, manje više to je bilo sve što je ekipa iz Bijeljine uspijela uraditi u ovoj utakmici.

Samo tri minute kasnije ponovo u centru pažnje bila je Osmančević, koja je odigrala sjajnu utakmicu, Bitević joj je pružila loptu u prostor, a kapiten domaćih je rutinski matirala golmana Marčetu. Pred sami kraj susreta peti pogodak za domaće postigla je Đurić, te postavila konačan rezultat 5:1. -

-Mogu samo reći da sam i dalje pod utiskom današnje igre, zalaganja i opravdane najave ove vrlo bitne utakmice. Sve što smo se dogovorili u svlačionici sprovele smo i na terenu. Ovom prilikom hoću da se zahvalim svojim curama na trudu koji se itekako ispaltio. Također čestitam i ekipi Radnika na fer i korektnoj igri. Mi se okrecemo novom zadatku, te ćemo pokusati nastaviti ovim tempom, kaže Adina Osmančević, kapiten Modriče i najbolji strijelac ekipe.

ŽFK Modriča-ŽFK Radnik Bijeljina 5:1 (2:0)

Stadion: Dr. Milan Jelić Gledalaca: 100 Glavni sudija: Vuković Rajka (Novi Grad) Pomoćnici: Rokić Milka (Gradiška) i Višekruna Jovanka (Banja Luka) Žuti karton: Karić (Modriča)

Modriča: Lovrić, Mašić (od 61. Hasić), Smiljanić, Karić, Vidović, Vejnović, Milošević (od 90. Kojić), Simić, Okanović, Bitević i Osmančević (od 90. Đurić). Trener: Drago Svitlica

Radnik: Marčeta, Lukić (od 81. Ilić), N. Milović, Šakotić, Mićanović, Jović, Njeguš, J. Milović, Stokanović, Stević i Krajšumović. Trener: Dragan Jeftić

Igračica utakmice: Adina Osmančević (Modriča)


Gradina 1 : 0 Banja Luka
Alfa Modriča 5 : 1 Radnik Bumerang
Lokomotiva 2 : 1 Emina
Iskra 0 : 3 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 10 9 1 0 28
2 Iskra 10 8 1 1 25
3 Lokomotiva 10 7 0 3 21
4 Emina 10 5 0 5 15
5 Radnik Bumerang 10 3 0 7 9
6 Alfa Modriča 10 3 0 7 9
7 Banja Luka 10 3 0 7 9
8 Gradina 10 1 0 9 3