XS
SM
MD
LG

Gradina upisala tri boda

Ekipa Gradina je ostvarila prvu pobjedu u sezoni, pošto su jučer u Srebreniku na domaćem terenu u okviru 10. kola PŽL porazile Banja Luku rezultatom 1:0, pa su na taj način osvojile prve bodove u sezoni.

Domaća ekipa je bolje i čvršće ušla u meč, prvo poluvrijeme imale su dosta dobrih prilika preko Muratović i Hasić, ali ipak nisu uspijele da realizuju i pretvore u pogodak.

Banja Luka je pokušavala na kontranapade preko svoje najbolje igračice Sumeje Bektaš da ugrozi gol ekipe iz Srebrenika. Na odmor se ipak otišlo bez golova, no zato u nastavku Gradina odlučna da ostvari pobjedu, agresivom igrom, borbom i željom.

Ključni momenat utakmice dešava se u 66. minuti, Aljić je pobjegla zadnjoj liniji Banjalučanki, ušla u kazneni prostor, gdje ju ruši Savić, te glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Loptu je namjestila Hasić i postigla pogodak, što se na kraju ispostavio kao konačan.

- Utakmica protiv Banja Luke je bila jako teška. Nije bilo lako, dosta čvrsta i borbena s obje strane. Kada se pogleda cijeli meč mislim da smo zaslužile pobjedu, jer smo bile bolje, imale smo dosta prilika i dominirali te na kraju zasluženo slavile. Banja Luka je jako dobra ekipe, ali mi smo pokazale karakter i na kraji smo za to i nagrađene. Ja sam zadovoljna nastupom svojih igračica koje su danas dale sve od sebe i ostavile su srce na terenu i hvala im na tome. Ovo možda nije bila naša najbolja utakmica, ali je fantastična i važna pobjeda, istakla je Nasiha Hamzić, igračica Gradine.

ŽOFK Gradina Srebrenik-ŽFK Banja Luka 1:0 (0:0)

Stadion: Gradski u Srebreniku Gledalaca: 50 Glavni sudija: Čelik Merima (Sarajevo) Pomoćnici: Homarac Merima (Sarajevo) i Jusufović Aida (Sarajevo) Žuti kartoni: Gradina (Topalović, Zolotić, Pezerović), Banja Luka (Savić)

Gradina: Mujić, Buljubašić, Aljić, Hamzić, Šećić, Memić, (od 21. Pezerović), Muratović, Topalović, Priganica, Hasić i Zolotić. Trener: Ermin Karić

Banja Luka: Vasić, Barać, Ćebedžija, Lolić, Bektaš, Selimović (od 59. Filipović), Mićić, Stojić (od 69. Marjanović), A. Mitrović, N. Mitrović i Savić. Trener: Željko Durić

Igračica utakmice: Selma Hasić (Gradina)


Gradina 1 : 0 Banja Luka
Alfa Modriča 5 : 1 Radnik Bumerang
Lokomotiva 2 : 1 Emina
Iskra 0 : 3 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 10 9 1 0 28
2 Iskra 10 8 1 1 25
3 Lokomotiva 10 7 0 3 21
4 Emina 10 5 0 5 15
5 Radnik Bumerang 10 3 0 7 9
6 Alfa Modriča 10 3 0 7 9
7 Banja Luka 10 3 0 7 9
8 Gradina 10 1 0 9 3