XS
SM
MD
LG

Dođite na komšijski derbi i pomozite Aleksandru

U subotu, 10. novembra, sa početkom u 18:00 časova u Sportsko poslovnom centru „Peki“ na Palama, odigraće se utakmica 5. kola Prve lige Republike Srpske između Košarkaškog kluba „Obilić“ i Košarkaškog kluba „Sokolac“.  

Najavljena utakmica osim takmičarskog  ima i humanitarni karakter i sav prihod od prodatih ulaznica, koje će koštati simboičnih 1KM,  biće namjenjen za pomoć našem sugrađaninu Aleksandru Brezo i  njegvoj porodici.
Podsjećamo da je Aleksandar Brezo u incidentu koji se dogodio 28. oktobra, dok je branio samohranu majku  i radnicu kioska sa brzom hranom od nasilnika, zadobio teške tjelesne povrede. Nakon komplikacija njegovo zravstveno stanje se znatno pogoršalo, što je rezultiralo izazivanjem vještačke kome. 

Predsjednik košarkaškog kluba „Obilić“ Mladen Koprivica pozvao je sve građane Grada Istočno Sarajevo da posjete utakmicu i na taj način podrže humanitarnu akciju. 

„Naš sugrađanin Aleksandar i njegova porodica trebaju pomoć svih nas, i iz tog razloga smo odlučili da kao sportski klub damo svoj doprinos i pružimo podršku. Za sve posjetioce koji imaju želju i mogućnosti da doniraju malo veća novčana sredstva od 1KM, kolika je simbolična cijena ulaznice, na ulazu u dvoranu biće postavljena kutija za prikuplanje priloga“, istakao je Koprivica. 

U jučerašnjoj utakmici izmedju Košarkaškog kluba „Obilić“ i Omladinskog košarkaškog kluba „Slavija“ iz Istočnog Novog Sarajeva, „Obilić“ je poražen rezultatom  75:59  .Najavljena utakmica između KK „Sokolac“ i KK „Obilić“ za sve ljubitelje dobre košarke biće interesantna, s obzirom da će to biti derbi komšijskih klubova sa istim ciljem – opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.


6 .kolo Prva liga RS
Sokolac : Prijedor
Radnik BN Basket : Student-Igokea
Sutjeska : Drina-Princip
Borac : Varda HE
Slavija 1996 : Budućnost BN Basket
Obilić : Leotar
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Borac 5 4 1 9
2 Radnik BN Basket 5 4 1 9
3 Sokolac 5 4 1 9
4 Budućnost BN Basket 5 4 1 9
5 Varda HE 5 3 2 8
6 Drina-Princip 5 2 3 7
7 Sutjeska 5 2 3 7
8 Student-Igokea 5 2 3 7
9 Leotar 4 2 2 6
10 Slavija 1996 5 1 4 6
11 Prijedor 4 1 3 5
12 Obilić 5 0 5 5