XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na 12. kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je 12. kolo Premijer lige. Sada je pred nama reprezentativna pauza pa sve stvari oko Fantazija mogu da se rade polagano. Zato i ovaj tekst nije urađen baš dan po završetku kola.

MOJA EKIPA

Ispašće da me ne zadovoljava ništa ali opet nisam zadovoljan i pored toga što sam imao 61 bod. Išao sam -4 pa je to faktički 57. Taj rezultat sam ostvario drugo kolo zaredom i napredovao sam nekih 100 hiljada mjesta. Zašto sam onda nezadovoljan ? Radi nedelje koja je za mene bila užaš. Nakon mečeva u subotu, pucao sam ka ulasku u 700 hiljada a na kraju nisam završio ni među 900 hiljada. Fora je bila da sam sve stavio na Liverpul a oni dobiše samo 2-0. Salah sao jedan gol i bez bonusa kao kapiten. Zašto sam preporučio Šaćirija a ubacio Manea, vjerovatno mi neće biti jasno u skorije vrijeme. To me na kraju koštalo. Jesam napredovao ali nedovoljno. No nema predaje.

Odbrana je bila skoro pa perfektna. Fabijanski je primio gol ali je imao odbrana i opet je skupio pet bodova. Alonso klasika. CS i bonus je opet tu. Pereira se ponovo isplatio. Donio i CS i bonus a u najavi sezone sam rekao da će se on itekako isplatiti svima i to je zaista tako. Pred ovo kolo ubacio sam Danka u nadi da će donijeti CS. CS donio nije ali je dao gol i dobio dva boda bonusa. Jedino Jedlin u odbrani nije donio bodove.

Ostatak tima zato je bio katastrofa. Niko ništa sem Salaha. On je dao gol ali to je malo ako se zna da je igrao sa Fulamom. Mane veliko razočarenje. Azar je imao dobrih poteza ali nije čak ni loše što je ovakav bio, budući da ga je oko milion ljudi imalo za kapitena. U napadu ništa. Vilson Arnaut i Laka po dva boda. Jednostavno kolo koje je za mene loše a da nije bilo odbrane, sad bih bio u mišijoj rupi i teško da bih smogao hrabrosti da kucam ovaj tekst uopšte.

PREDLOŽENI IGRAČI

Kao što sam i rekao, Šaćiri će igrati. Igrao je i dao je gol. Pošto su mnogi vadili Medisona, on je bio idealna instant zamjena (vadio sam i ja Medisona ali sam tupav pa sam Manea ubacio). Dank se isplatio takođe jer je donio devet bodova. Od prijedloga jedino je Ihenačo podbacio.

BITNE NAPOMENE I RANI PLANOVI

-Jokanović dobio otkaz. Preporučujem svima da vade Mitrovića. Niko neće toliko igru graditi na Mitru kao finišeru jer je njemu finišing očajan. Očekujem da ga Ranijeri koristi više kao nekog Žirua koji će odlagati lopte brzacima jer je upotrebljiviji takav nego kao skorer jer ponavljam finišing je jako loš kod njega.

-Doerti se povrijedio. Međutim, svi koji ga imaju, neka budu strpljivi. Svakako ima vremena da se oporavi jer povreda nije teže prirode a ako ne bude spreman uvijek možete ubaciti Beneta ili Kastra. Njih potenciram kao zamjene jer igraju sa Hadersfildom i Kardifom u naredna dva kola.

-Salah ponovo nije dao više od gola. Zadnji put dao je više od gola u martu kada je Votfordu dao četiri gola. Samim tim, dosta je upitno vrijedi li ga imati uz ovakvu cijenu. Svakako na duže staze se morate odlučiti za njega ili Manea.

-Povreda Lakazeta nije za paniku. Više mislim da je odbio reprezentaciju jer ga nisu vodili na Mundijal nego jer je u pitanju povreda. 

-Što se tiče mojih nekih planova, ubaciću Sitijevca umjesto Liverpulovca. E sad, želja je Mane OUT a Sterling IN a realnost je da ipak uđe David Silva jer nemam para. Kontam da mi je sigurnije držati Salaha nego Manea a uvijek mogu Manea ubaciti umjesto Salaha. Takođe, sačekaću da vidim šta je sa Doertijem pa je moguća i tu promjena za Beneta ili Kastra. Za Lakazeta sam rekao da smatram da nije nikakva teža povreda pa vjerujem da neće biti potrebe za promjenama.

To je to za ovaj put.