XS
SM
MD
LG

Radnik bolji od Banjaluke

Fudbalerke Radnika ostvarile su veoma vrijednu i važnu pobjedu, pošto su na Gradskom stadionu u Bijeljini porazile gostujuću ekipu Banja Luku rezultatom 2:1.

Početak utakmice pripao je domaćoj ekipi, koja je imala inicijativu i posjed lopte, pa i tri fenomenalne šanse, no fantastičnim intervencijama odbranila je mlada Vasić. Banjalučanke su u par navarat imale svoje momente u igri i nekoliko dobrih prilika, no nisu opasno uspijele da ugroze golmana Marčetu u prvom dijelu igre.

U nastavku utakmice viđeno je dosta borbe sa obje strane, dosta trčanja i čvrstih duela. Gostujuća ekipa je u par navrata imala dobre prilike preko kapitena Mićić, koja je pokušala iz slobodnih udaraca da ugrozi Marčetu, ali ona je bila uvijek na pravom mjestu, domaća ekipa je u 70. minuti uspijela da postigne pogodak, Njeguš je iz slobodnog udarca uputila centaršut u kazneni prostor, gdje se najbolje snalazi Lukić i postiže pogodak za 1:0.

Samo 5. minuta kasnije Radnik je udvostručio prednost, Šakotić je dijagonalom pronašla N. Milović koja izlazi oči u oči sa golmanom Vasić i šalje loptu u gol. Do kraja utakmice Banja Luka je uspijela samo da smanji rezultat na 2:1 nakon što je autogol postigla Stokanović. Radnik je na taj način stigao do četvrte pobjede u sezoni, pa su izabranice Dragana Jeftića sada na petoj poziciji sa (12) osvojenih bodova.

- Danas se igrala jako kvalitetna utakmica na našem terenu. Banja Luka je pokazala da igra zaista lijep fudbal, pokušavale su da grade igru preko zadnje linije, te ne prezaju da kroz pas igru ne preskaču, ni jednu liniju svoga tima. Ali na našu sreću danas smo mi bila ta ekipa koja je bila konkretnija u napadu i prilike koje smo imale na prethodnim utakmicama, ovaj put smo iskoristili na pravi način i pretvorili u golove. Nama ova pobjeda mnogo znači, tako da možemo koliko toliko mirne glave otići na pauzu koja je ispred nas. Ovim putem bi poželjela sreći ekipi Banja Luci u drugoj polusezoni, jer imaju mlad tim i sigurno zaslužuju bolji plasman na tabeli, kaže Jelena Milović, fudbalerka Radnika.

ŽFK Radnik Bijeljina-ŽFK Banja Luka 2:1 (0:0)

Stadion: Gradski u Bijeljini Gledalaca: 50 Glavni sudija: Račić Tanja (Banja Luka) Pomoćnici: Rokić Milka (Gradiška) i Došen Tamara (Prijedor) Žuti kartoni: Radnik (N. Milović, Lukić), Banja Luka (Vasiljević, Mićić).

Radnik: Marčeta, Lukić, N. Milović, Šakotić, Jović, Njeguš, J. Milović, Stokanović, Stević i Marković (od 90. Ilić). Trener: Dragan Jeftić

Banja Luka: Vasić, Barać, Ćebedžija, Lolić, Bektaš, Vasiljević, Mićić, Stojić, A. Mitrović (od 78. Milanović), Cvijić i Marjanović (od 65. Savić). Trener: Željko Durić Igračica utakmice: Nikolina Milović (Radnik Bijeljina)


Iskra 2 : 0 Gradina
SFK 2000 2 : 0 Lokomotiva
Emina 6 : 0 Alfa Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 10 1 0 31
2 Iskra 11 9 1 1 28
3 Lokomotiva 11 7 0 4 21
4 Emina 11 6 0 5 18
5 Radnik Bumerang 11 4 0 7 12
6 Alfa Modriča 11 3 0 8 9
7 Banja Luka 11 3 0 8 9
8 Gradina 11 1 0 10 3