XS
SM
MD
LG

Hercegovački derbi Nevesinju

U okviru 3. kola Prve lige RS, a ujedno i u "hercegovačkom derbiju", KMF Nevesinje bio je  domaćini ekipi KMF Ljubinje, a meč je završen ubjedljivom pobjedom domaće ekipe rezultatom 7:1.

U utakmicu su Nevesinjci  ušli bez kapitena Prodanovića, Lakete i Kašikovića, a zbog povrede nije nastupao ni iskusni Pudar, dok se u redove nakon dužeg vremena vratio Bratić, koji se upisao i u strijelce.

Iako je rezultat ubjedljiv, uz dosta muke su upisaba  nova tri boda. Gosti su pružili jako dobar otpor, posebno u prvom dijelu meča koji je završen rezultatom 2:1. Strijelci za Nevesinje  bili su Srdjan Draskovic i Milos Bratic, dok je nespretnom reakcijom  Miloš Bulajić igrač domaćina donio jedinu radost gostima u ovom susretu.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra domaće ekipe koja je na kraju krunisana ubjedljivom pobjedom 7:1. U strijelce su se u nastavku upisali još jednom Drašković, te dva puta i Ante Millicevic, i po jednom Miljan Gutić i Miloš Bulajić.

Još uvijek nisu Nevesinjci  stigli do željene igre, ali kako kažu "pobjedi se u zube ne gleda", pa se već sada okreću   narednom duelu i gostovanju kod Kmf Brcko Zdravlje Brcko koji je na programu narednog vikenda.

 

 


3 .kolo Prva liga RS
Brčko Zdravlje 6 : 6 Jahorina
Nevesinje 7 : 1 Ljubinje
Kotor Varoš 2 : 4 Brod
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Nevesinje 3 2 0 1 6
2 Jahorina (-3) 3 2 1 0 4
3 Brčko Zdravlje 3 1 1 1 4
4 Šampion 2 1 0 1 3
5 Brod 2 1 0 1 3
6 Kotor Varoš 2 0 0 2 0
7 Ljubinje (-4) 3 1 0 2 -1