XS
SM
MD
LG

Iskri novi bodovi

 Bugojanska Iskra ostvarila je devetu pobjedu u sezoni, pošto su na domaćem terenu u okviru 11. kola Premijer ženske lige BiH savladale Gradinu Srebrenik rezultatom 2:0.

Uprkos jako lošem vremenu i veoma velikoj hladnoći, tridesetak vjernih navijača domaće ekipe vodilo je Iskru do nove pobjede. Početak utakmice donio je dosta uzbuđenja, domaća ekipa je zaprijetila u više navrata preko Alibašić, koja je pokušavala da savlada golmana Mujić, no ona je svaki put bila na pravom mjestu.

Mreža gostujuće ekipe zatresla se u 24. minuti Barjektarević je na asistenciju Alibašić sa 16 metara ubacila loptu u gol. Pet minuta kasnije, Iskra je udvostručila prednost, drugi pogodak na utakmici nakon sjajne akcije koju je izvela domaća ekipa, u gol sigurno pretvara Gradinović, pa je Iskra povela sa 2:0.

U nastavku utakmice, nešto bolja igra Gradine, koja je iz poluprilika preko Muratović i Sećić pokušavala da nešto opasnije urade na utakmici, no Kundić je dobrim intervencijama zaustavila njihove udarce. Iskra je najbolju priliku u drugom dijelu igre imala preko Piskić, nakon jednog dugog napada, lopta je ubačena u šesnaesterac, veznoj igračici ostalo je samo da ubaci loptu u mrežu protivničke ekipe, ali je šutirala pored gola. Ipak rezultat se nije mjenjao u drugom poluvremenu, pa je tako Iskra sa petom pobjedom na domaćem terenu ostala na drugom mjestu sa (28) osvojenih bodova.

Selma Omerović, trener Iskre, ističe da je zadovoljna ovom polusezonom, te da je ovo samo mali početak.

- Kao što sam vec rekla PŽL je kvalitetnija nego ikada i mi smo znali da nam neće biti lako protiv Gradine, posebno jer su bile nošene pobjedom u prošlom kolu, ali smo u konačnici ostvarili svoj cilj, a to su svakako tri boda. Vrijedi istaći zaista hladno vrijeme koje je otežalo nama i njima, ali smo na kraju mi slavili i ja se usuđjujem reci, zasluženo. Ekipi Gradine želim da što prije stabilizuje situaciju u kojoj se nalazi i vrati se na pobjednicke staze, od srca im želim opstanak u ligi. Sigurno da će nam dobro doći ova pauza, imali smo i taj neki pritisak zbog pobjedničkog niza, jer smo se već slobodno mogu reći navikli pobjeđivati, ova pauza će nam napuniti baterije za nadam se jos uzbudljiviju drugu polusezonu, kaže Selma Omerović, trener Iskre Bugojno.

ŽNK Iskra Bugojno-ŽOFK Gradina Srebrenik 2:0 (2:0)

Stadion: Jaklić Gledalaca: 30 Glavni sudija: Baručija Ajdin (Zenica) Pomoćnici: Delić Emir (Zenica) i Kero Kenita (Bugojno) Žuti kartoni: Iskra (Gradinović), Gradina (Buljubašić, Priganica)

Iskra: Kundić, Jašarević, Piskić, Bajrektarević, Grebenar, Alibašić (od 77. Ljubas), Dijaković, Gradinović (86. Kelić), Jović, Koluh i Bašić. Trener: Selma Omerović

Gradina: Mujić, Muratović, Buljubašić, Pezerović, Aljić, Hamzić, Šećić, Memić, Priganica, Hasić i Zolotić. Trener: Nermin Karić Igračica utakmice: Amela Bajrektarević (Iskra Bugojno)


Iskra 2 : 0 Gradina
SFK 2000 2 : 0 Lokomotiva
Emina 6 : 0 Alfa Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 10 1 0 31
2 Iskra 11 9 1 1 28
3 Lokomotiva 11 7 0 4 21
4 Emina 11 6 0 5 18
5 Radnik Bumerang 11 4 0 7 12
6 Alfa Modriča 11 3 0 8 9
7 Banja Luka 11 3 0 8 9
8 Gradina 11 1 0 10 3