XS
SM
MD
LG

Završiti Ligu nacija na prvoj poziciji

Reprezentacija Srbije sutra (utorak 20.novembar – 20,45) stavlja tačku na jesenje mečeve u Ligi nacija, rival je Litvanija. Orlovi se nalaze na prvom mestu naše grupe i novom pobedom ostali bi na oba fronta koja vode do Evropskog prvenstva 2020. godine. Pred meč sa Litvanijom pred novinarima su bili selektor Mladen Krstajić i jedan od kapitena Dušan Tadić...

-Nalazimo se na mestu na kome smo hteli da budemo pre početka Lige nacija i protiv Litvanije moramo da potvrdimo kvalitet. Mnogi su već uknjižili tri boda, ali mi nismo, želimo da pečatiramo svoju poziciju na tabeli i tako kroz dva takmičenja budemo u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da su igrači toga svesni, atmosfera je dobra. Što se tiče kadrovskih stvari, Nemanja Matić ima stomačni virus, Aleksandar Kolarov ima problema sa prstom koji je već polomio pre nekoliko nedelja. Videćemo kakva je situacija, s druge strane vraća se Ljubomir Fejsa, Milan Rodić je odradio kartone i može da igra – rekao je selektor Mladen Krstajić.

Da li je drugo poluvreme protiv Crne Gore pokvarilo do tada dobar utisak...

-Možda sam i ja posle meča video utakmicu na jedan način, ali kada sam pogledao posle snimak, imao sam potpuno drugačiji utisak. I prvo poluvreme smo mogli bolje i tečnije da igramo, možda je promašeni penal uticao kasnije na tok utakmice, ali već sam rekao da su to stvari koje se dešavaju, nemam Mitroviću šta da zamerim. Imali smo dve - tri situacije koje smo mogli da rešimo i povedemo sa tri ili četiri nula. Ne mogu igračima ništa da zamerim. U nastavku smo imali napade, primili smo gol koji je doneo malu nestabilnost nekih pet minuta. Uglavnom, pobedili smo Crnu Goru u Podgorici, gde su nas mnogi otpisali, odigrali veoma dobru utakmicu, u Beogradu smo ponovo pobedili, ali ispada da je Crna Gora nezasluženo izgubila i da smo se provukli. Možda ima situacija gde ste u pravu, kada se misli da smo morali da dokrajčimo protivnika, ali odnos, rad i atmosfera u reprezentaciji su veoma pozitivni a greške koje se dešavaju i kojih će biti u budućnosti, pokušaćemo da svedemo na minimum. Litvanija? Očekuje nas veoma teška utakmica upravo zbog činjenice što igramo protiv ekipe koja nije osvojila nijedan bod. I zato je važno da utakmicu odigramo isto kao što pristupamo svim obavezama, maksimalno odgovorno. Respektujemo Litvaniju, idemo da osvojimo nova tri boda i budemo prvi u grupi zato što smo to igrama i zaslužili.  

O viziji..

-Naravno da imam viziju, naravno da smo iskoristili priliku da ukažemo priliku mnogim mladim igračima, naravno da nismo uvek mogli da izvedemo tim onakav kakav smo želeli, zbog objektivnih okolnosti, kartona, povreda i naravno da ćemo na našu žalost i sutra biti u situaciji da izvedemo tim koji će zbog problema koje sam ranije naveo, biti drugačiji. Povrede i kartoni neki put diktiraju sastav, ali sve je to normalno.

Pitanje za Tadića, kako objašnjava problem bele tačke...

-Da, promašili smo tri jedanaesterca,a moramo naravno da dajemo golove.Tako se namestilo, dešava se i drugim igračima,treba da se trudimo da ih ubuduće realizujemo. Nadam se da kada dodju neke bitnije utakmice da ćemo biti spretniji i srećniji – rekao je jedan od kapitena, Dušan Tadić.

O formi...

-Praktično svaka tri dana igram utakmicu, a imao sam malih problema sa leđima. Sve je to normalno, navikli smo da igramo u tom ritmu a uvek naravno može da bude bolje. Što se tiče reprezentacije, najvažnije je da smo prvi na tabeli, da sve ide kako treba.

Da li je Tadić pratio situaciju u ostalim grupama C divizije, odnosno ko bi eventualno mogao da bude protivnik Srbije u baražu...

-Ja se iskreno nadam da to neće biti potrebno, jer želimo da kroz kvalifikacije obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo – jasan je Dušan Tadić.

Isto pitanje i za selektora...

-Pratimo naravno sve utakmice, sve smo ispratili ali ja se ne bavim kalkulacijama, šta bi bilo kad bi bilo.Prvo da sačekamo kraj sutrašnjeg meča, da uradimo ono što smo zacrtali i planirali, a onda ćemo sačekati žreb za Evropsko prvenstvo i videti imena selekcija sa kojim ćemo igrati – istakao je selektor.

O kandidatima za reprezentaciju..

-Na sve računam, a to znači i na Luku Milivojevića i Matiju Nastasića, kada budu bili raspoloženi da igraju za reprezentaciju. Biće na skeneru kao i svi ostali igrači. Niko nije precrtan, svima su vrata otvorena, a ja i stručni štab odlučujemo koja će 23 ili 23 igrača dobiti poziv u tom momentu – zaključio je selektor Mladen Krstajić.