XS
SM
MD
LG

Sredio svlačionicu, dobio tim

Nakon jutarnjeg treninga u teretani iskoristili smo priliku i razgovarali sa trenerom Darkom Nestorovićem koji nam je kao i uvjek dao iskrene odgovore na pitanja koja slijede.

Možete li nam reći na koji način ste podigli ekipu iz „sivila“ u kojem je bila? Vidjeli smo jednu ekipu Zvijezde 09 koju su svi otpisali, a danas imamo ekipu koja je vezala pet pobjeda za redom i koju svi respektuju.

Mi smo radili intervju kada sam došao i mogu da kažem da nije bilo lako. Bila je neugodna situacija sa igračima što se tiče nekih utakmica. Takođe, u svlačionici atmosfera je bila poljuljana. Dosta igrača koje sam zatekao nisu zaslužili da budu tu. Njihovi kvaliteti nisu mogli odgovoriti Premijer ligi. Prava formula za postozanje rezultata ne postoji. Insistiram na radu, redu i disciplini. Svaki trening smo odradili kao da igramo utakmicu. Kada sam došao u klub, rekao sam da kondiciona priprema igrača bila je vrlo loša. Ekipa se „digla“ nakon dvije pauze. Iskreno, nisam još zadovoljan kondicionom spremom igrača ali funkcionišemo mnogo bolje nego što je bilo. To se svakako vidi na utakmicama kako igrači igraju i koliko mogu da trče. Mi nismo mogli 45 minuta da trčimo, dok drugo poluvrijeme smo se „vukli“ po terenu. Sada je to mnogo bolje. Devedeset minuta igrači odrade maksimalno spremni što se vidi i po pobjedama koje smo napravili kao i po postignutim golovima u posljednjim momentima utakmice.

Druga stvar koja je jako bitna, a koja je unijela vjeru u igrače. Uvijek sam iskren prema njima, ono što mislim to i kažem. To je stvorilo maksimalno povjerenje između ekipe i strušnog štaba i za sad odlično funkcionišemo.

Koliko je „sređivanje“ svlačionice pomoglo da se neki drugi igrači uozbilje i da krenu sa predanim radom. Znamo da je dosta igrača dobilo raskid ugovora i da li je to uticala pozitivno na ostale igrače?

Nakon petnaest dana treniranja sedam igrača je dobilo raskid ugovora. Neki su ostali da treniraju sa juniorima, a siguran sam da ćemo se u decembru zahvaliti još nekim igračima. Igrači sa kojima smo raskinuli ugovor nisu dorasli Premijer ligi. Kada kažem nisu dorasli, mislim na njihov kvalitet nije adekvatan da odgovori zahtjeve lige u kojoj se takmičimo. Jedino „sređivanje“ svlačionice je išlo prema kvalitetu što je se pokazalo kao ispravno, a sa tim ću se rukovoditi i u decembru.

U situaciju kada smo se zahvali sedmorici igrača uspjeli smo da dovedemo samo dva igrača. Damir Memović došao je na poziciju štopera, a prije dvadesetak dana došao je Saša Jovović na poziciju napadača. U međuvremenu sporazumni raskid ugovora dobila su još dva igrača tako da od trenutka kad sam preuzeo ekipu pa do sada, dovedena su samo dva pojačanja, a devet je dobilo sporazumni raskid ugovora.

Kao što ste rekli, zahvalili ste se igračima koji nisu zadovoljili kvalitetom za Premijer ligu BIH. Da li se razmišlja o pojačanjima na polu sezoni i da li imate već neka imena u opticaju?

Sigurno da razmišljamo o nekim pozicijama gdje bi smo doveli adekvatna pojačanja, odnosno, samo igrače koji su bolji od ovih igrača koje imamo. Doveli bi igrače koji mogu da podignu još veći nivo igre. O imenima nismo još razmišljali, sačekaćemo da se završi prvi dio sezone pa ćemo vidjeti.

Navijači Sarajeva „Horde zla“ na svom facebook profilu najavili su veliki respekt prema ekipi Zvijezde i treneru pa ako možete da nam kažete kakva su očekivanja na utakmici protiv Sarajeva.

Ja izuzetno cijenim navijače Sarajeva. Volim iskrene navijače koji su odani svom klubu. Navijači Sarajeva ili te vole ili ne. Ja volim takve ljude. Svakako, poštujemo ekipu Sarajeva koja je prva na tebeli, koja ima najmanje oscilaciju u igri i smatram da su zasluženo na prvom mjestu. Sarajevo je favorit u svakom slušaju, a mi ćemo pokušati maksimalno da se pripremimo i da adekvatno odgovorimo na njihovu igru – zaklučio je Nestorović.


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23