XS
SM
MD
LG

EL: Novi ubjedljiv poraz Budućnosti

Košarkaši Himkija upisali su drugu pobjedu u Evroligi. Oni su savladali Budućnost u Podmoskovlju, rezultatom 85-69.

Prvi period bio je dosta tvrd i izjednačen. Budućnost se odlično držala i nije dozvolila domaćinu da napravi neku veliku prednost. Čak štaviše, u određenim momentima prvog perioda gosti su imali i prednost. Ipak, Himki je dobio prvi period sa 18-17. Himki se raspucao u drugom periodu. Pogađali su trojke i Šved i Stefan Marković a prednost domaćina je samo rasla. Imao je Himii i 16 poena prednosti a na poluvrijeme su otišli sa vodstvom 45-30.

Budućnost je dobro igrala u trećem periodu. Imali su dobar i raznovrstan napad a odbrana je solidno funkcionisala. Do kraja trećeg perioda Budućnost je uspjela prići a 11 poena zaostatka. Na startu poslednjeg perioda Budućnost je prišla na jednocifren zaostatak. Imali su i nekoliko napada da se još više vrate u igru ali svoje šanse nisu iskoristili. Kasnije je Himki ponovo uhvatio ritam i odvojio se na nedostižnu prednost. 

Himki je do pobjede predvodio oporavljeni Šved sa 22 poena te po sedam skokova i asistencija dok je Erl Klark predvodio goste sa 19 poena.

Foto: Evroliga