XS
SM
MD
LG

Poraz koji ne boli

Brčanska Lokomotiva je u okviru 11. kola Premijer ženske lige BiH poražena na teškom gostovanju u Sarajevu od domaće ekipe SFK 2000 rezultatom 2:0.

Utakmica po prikazanoj igri, želji i borbi, u potpunosti je opravdala epitet derbija ovoga kola. Početak utakmice dobro su otvorile igračice domaće ekipe, jer su već u 5. minuti imale stopostotnu šansu, kada je kapiten A. Spahić pogodila prečku.

Potom Lokomotiva preuzima kontrolu nad utakmicom i posjed lopte. Gostujuća ekipa je stvarala šanse preko Zukić i Vujadin, koje su bile opasnost po golmana Hasanbegović, no ona je fantastičnim intervencijama spriječila da Brčanke stignu do vodstva.

Onda u 24. minuti nakon greške gostujućeg golmana Fačić, dosuđen je indirektan udarac za Sarajevo, loptu je namjestila Đoković i sigurno zatresla mrežu za 1:0. Taj pogodak kao da je dao krila timu Milorada Iliškovića, koje su bile još ofanzivnije, pa su pokušavale na sve načine da izjednače do kraja prvog poluvremena, ali ipak je rezultat ostao nepromjenjen.

U nastavku utakmice, Lokosice odlučne da izjednače rezultat, dok su domaće pokušavale iz kontranapada da ugroze njihov gol. Sjajne šanse za gostujući tim imale su Vrsjako i Mešanović, ali ponovo je zaposlena bila Hasnbegović, pa je pravo čudo kako lopta nije završila iza leđa golmana Sarajeva.

U 67. minuti ponovo su izabranice Samire Hurem postigle pogodak iz ničega, Lokomotiva je organizovala napad, izgubila loptu, a Đoković je vidjela samu Kapetanović koja prodire po lijevo strani, centrira u šesnaesterac, gdje se dobro snalazi Medić i postavlja konačan rezultat 2:0.

I pored poraza predstava ekipe Lokomotive iz Brčkog u premijerligaškoj utakmici na Butmiru je sigurno ohrabrujuća za ženski fudbal u BiH. Trener Lokosica, Milorad Ilišković ističe da je zadovoljan dosta dobrim otporom koje su pružile njegove igračice.

- Odlična utakmica, uprkos rezultatskom neuspjehu, nemam šta da zamjerim igračicama. Pokazale su da posjeduju kvalitete i da mogu da igraju dobar fudbal. Nikada nisam sumnjao u njih, znam da mogu i važno je samo da vjeruju u sebe i svoj rad. Nama nedostaje ovakvih utakmica da bi napredovali, sigurno je da ćemo učiti iz svakog meča koji odigramo, rekao je Milorad Ilišković, trener ekipe iz Brčkog.

Lokomotiva je polusezonu završila na trećem mjestu sa (21) osvojenim bodom. Upisale su sedam pobjeda i četiri poraza.

- Pokazale smo karakter. Nastojale smo kroz cijelu utakmicu da nađemo način da ugrozimo našu najtrofejniju ekipu. Iskreno nedostajalo nam je i malo sreće. Čestitam pojedničkoj ekipi, ali i mojim saigračicama. Vjerujem da možemo da gradimo naše buduće uspjehe na ovakvim utakmicama. Mi smo dobar tim i samo treba da nastavimo u ovom ritmu, kaže Nikolina Vujadin, fudbalerka Lokomotive.

SFK 2000 Sarajevo-ŽFK Lokomotiva Brčko 2:0 (1:0)

Stadion: Trening Centar FK Sarajevo- Butmir Gledalaca: 30 Glavni sudija: Vuković Rajka (Novi Grad) Pomoćnici: Višekruna Jovanka (Banja Luka) i Vejnović Mladena (Novi Grad) Žuti kartoni: SFK (Medić), Lokomotiva (Džanić, Ilić)

SFK 2000: Hasanbegović, Đoković, A. Spahić, A. Spahić, Kapetanović, Medić (od 88. Numanović), Hamzić (od 68. Kuljanin), Kamerić (od 83. Limanović), Nikolić, Hadžić i Selimović. Trener: Samira Hurem

Lokomotiva: Fačić, Džanić, Mujkić (od 62. Škahić), Vrsajko, Mešanović, Trujić, Vujadin, Ćosić, Zukić, Ilić i Mirkić. Trener: Milorad Ilišković Igračica utakmice: Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo)

 


Iskra 2 : 0 Gradina
SFK 2000 2 : 0 Lokomotiva
Emina 6 : 0 Alfa Modriča
Radnik Bumerang 2 : 1 Banja Luka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 10 1 0 31
2 Iskra 11 9 1 1 28
3 Lokomotiva 11 7 0 4 21
4 Emina 11 6 0 5 18
5 Radnik Bumerang 11 4 0 7 12
6 Alfa Modriča 11 3 0 8 9
7 Banja Luka 11 3 0 8 9
8 Gradina 11 1 0 10 3