XS
SM
MD
LG

EL: Čačo i sudije nadjačale hrabri Žalgiris

Košarkaši CSKA upisali su novu pobjedu u Evroligi. Moskovljani su na svom terenu savladali Žalgiris sa 99-97 nakon produžetka. 

Prvi period bio je dosta tvrd. Žalgiris je uspio nametnuti svoj ritam. Kroz tu odbranu došli su i do vodstva 18-16 nakon prvog perioda. Nastavilo se u istom ritmu i u drugom periodu. Žalgiris je sjajno parirao ''Armejcima''. Igrali su gosti dobro u defanzivi i usporili su igru. Takav ritam njima više odgovara pa su nakon prvog poluvremena vodili 38-37.

CSKA je dobro ušao u nastavak ali Žalgiris se nije lako predao i nisu pali. Borili su se, igrali hrabro i raznovrsno u napadu i zadržali su poen prednosti pred poslednji period. Žalgiris je ponovo nametnuo sjajnu odbranu. Kroz odbranu su došli do vodstva 80-71. Tada su sudije počele da vraćaju CSKA a raspucao se i Čačo Rodrigez. Došli su do izjednačenja u samoj završnici susreta. Volters je pogodio za vodstvo Žalgirisa 86-84. Ipak, Rodrigez je pogodio za produžetak.

Produžetak je otvoren sudijskom greškom na štetu Žalgirisa. De Kolo je napravio čist nesportski faul nad Kavalijauskasom ali je suđen obični faul. Bez obzira što su sudije navodile vodu na mlin Armejaca, Žalgiris se hrabro držao u igri. Imali su napad za pobjedu na kraju ali je Volters promašio šut za tri poena. 

CSKA je do pobjede predvodio Rodrigez sa 24 poena a Kavalijauskas je predvodio goste sa 19 poena.

Foto: Evroliga