XS
SM
MD
LG

Stojković novi selektor Srbije, Perović pomoćnik

Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangdžua biće novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, a pomagaće mu takođe bivši igrač Crvene zvezde Marko Perović, saznaje naš portal iz dobro obavještenih izvora FS Srbije.

Već duže vremena Stojković je želja čelnika Fudbalskog saveza Srbije i predsjednika Slaviše Kokeze, a nakon nesuglasica na relaciji predsjednik – selektor Mladen Krstajić više nego jasno je da će doći do razlaza sa mladim stručnjakom koji je vodio Orlove na Mundijalu u Rusiji minulog ljeta.

Savezu iz Beograda na ruku ide i činjenica da su Kinezi izglasali novi zakon po kojem se državi plaća tri puta veći porez od zarade fudbalera i trenera, Stojković je do sada imao osam miliona evra, a Gvangdžu želi da mu primanja smanji na dva miliona s čim se Stojković ne slaže i najavio je da napušta Kinu.

Stojković je i prije učešća Srbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio kandidat za selektorsku funkciju, čak je i razgovarao s čelnicima FSS, ali do realizacije dogovora nije došlo.

U narednim danima trebalo bi da bude poznato više detalja oko ove priče...

Dragan Stojković Piksi foto: reprezentacija.rs