XS
SM
MD
LG

Dan fudbala praznik sporta

Jučerašnji susret u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske članova žirija poslednja dve manifestacije Dan fudbala Republike Srpske s ministrom Jasminom Davidović i njenim najbližim saradnicima potvrdio je svu uspešnost saradnje pomenutog ministarstva sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i Sportskim žurnalom.
Pre svega, pominjana manifestacija bila je svojevrstan praznik fudbala, stimulans i podstrek mladih, sportska svetkovina koja je imala izuzetan odjek u celom regionu, pa i šire. 
Ministar Jasmina Davidović je izjavila:
-Dan fudbala, zajedno sa našom najvažnijom i najbitnijom manifestacijom Male Olimpijske igre, koji smo podržavali evo već osam godina traje sa snažnim pečatom i na autentičnost sporta Republike Srpske. Zahvalnost dugujemo našim partnerima Fudbalskom savezu Republike Srpske i Sportskom žurnalu. Prvima jer su po mnogo čemu možda i najorganizovaniji Savez u Republici Srpskoj, a drugima, kući “Politika” koja je sve to zdušno pratila, izveštavala i afirmisala, tako da mi poseban odnos imamo i prema jednima i prema drugima. 
O značaju Malih olimpijskih igara ministar Davidović je rekla:
-S ponosom, u svakoj prilici, ističemo da je jedna od najboljih odbojkašica sveta Tijana Bošković, zajedno sa Brankicom Mihajlović bila učesnik naših malih olimpijskih igara i već tada kao devojčica osnovne škole pokazala i nagovestila u kakvog će odbojkaškog asa da izraste. U fudbalu imamo primer Vladana Danilovića koji je nagrađivan na manifestaciji Dan fudbala, a bio je učesnik i proganista Malih olimpijskih igara. Paralelno, zahvalna sam, uz Sportski žurnal, i ostalim sredstvima informisanja koja su pratila naš rad, pominjane dve manifestacije, što nas je stimulisalo i podsticalo na još veće pregnuće. 
Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović se nadovezao:
-Tačno je da je Fudbalski savez Republike Srpske jedan od najorganizovanijih, ali isto tako i svesni smo činjenice da uslovi i infrastruktura nisu u najboljem redu i u budućnosti treba na tome, svi zajedno, da radimo, kako bi unapredili rad naših klubova i omogućili deci bolje uslove za treniranje. 
Idejni tvorac manifestacije Dan fudbala Republike Srpske Tomo Marić, inače savetnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta je rekao:
-Kad se ima jasna ideja, kao što su je imali Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Fudbalski savez Republike Srpske značajni rezultati ne mogu da izostanu. Tako je bilo i sa Danom fudbala. Počeli smo skromno da bi ta sportsko-fudbalska svetkovina postala gotovo prvorazredan događaj u celom regionu. Svemu tome doprineli su svi oni koji su učestvovali u toj organizaciji, s ponosom mogu da se osvrnu na pređeni put, koji istovremeno treba da ih stimuliše na još veće angažovanje. Svaka svetkovina bila je obogaćena velikim fudbalskim asovima koji su bili naši gosti ili dobitnici Zlatne povelje “Miljan Miljanić”, a zna se da su veliki igrači i njihove karijere uvek izazov za mlade da pođu njihovim putem. 
Osma po redu manifestacija Dan fudbala biće održana, po tradiciji, u poslednjoj nedelji januara 2019. godine.

Erešić: Hvala “Politici” i Žurnalu

Dejan Erešić, sekretar Ministarstva porodice, omaldine i sporta je posebno istakao značaj Sportskog žurnala za afirmaciju sporta Republike Srpske:
-Ova priča ne bi imala takav efekat i značaj da iza nje nisu stali naši prijatelji kuća “Politika” i Sportski žurnal Republike Srpske u kojem svakodnevno možete da pročotate sve informacije o sportu, od Novog Grada do Trebinja, ali i Srbije. Dakle, sve ono što interesuje ljubitelje fudbala i sporta u Republici Srpskoj. Ovim ne želim da omalovažim ostale medije, šta više, sa svima imamo dobru saradnju i nalazimo se na istom zadatku, ali Sportski žurnal je specijalizovana sportska novina tako da je i njegov značaj i uticaj na mlade izuzetan. Još jedno veliko hvala kući “Politika” i Sportskom žurnalu.