XS
SM
MD
LG

Kvalifikacije za Mundobasket: Hrvatska bolja od Mađara.

Hrvatska reprezentacija došla je do četvrte pobjed eu kvalifikacijama za Mundobasket. Hrvati su savladali Mađare sa 74-69.

Hrvatksa je sjajno otvorila utakmicu. Miro Bilan bio je veoma razigran na početku susreta. Postigao je 14 poena u prvom periodu i na krilima njegove igre, Hrvatska je imala 15 poena prednosti. Ipak, Mađari prave seriju 10-0 i prilaze na -5. Hrvati jesu prosuli dvocifrenu prednost ali prvi period dobili su sa 22-15.

Hrvatska je na startu drugog perioda imala dvocifrenu prednost. Međutim, serijom trojki Mađari su došli do preokreta i vodstva. Ipak, Hrvate je ponovo u sjajan ritam uveo Bilan. Do kraja prvog poluvremena došao je do čak 22 poena pa su Hrvati na poluvremenu vodili 44-38.

Treći period je bio period u kome je Hrvatska odigrala sjajno. U napadu su bili raznovrsni a defanziva je funkcionisala. Cijelim dijelom trećeg perioda, Hrvati su imali dvocifrenu prednost. Na kraju su sa 12 poena prednosti ušli u poslednji period. 

Mađari su sjajno otvorili poslednji period. Serijom 10-2 prišli su na samo  četiri poena zaistatka. Ipak, Hrvati su serijom došli do vodstva 72-64 i na nekih minut i 20 sekundi do kraja, djelovalo je da je Hrvatska riješila meč. Uporni Mađari se nisu predali. Serijom 5-0 prilaze na na -3. Ipak, Bošnjak pogađa dva bacanja i donosi pobjedu svojoj reprezentaciji.

Hrvate je do pobjede predvodio Bilan sa 22 poena i 14 skokova dok je Perl predvodio Mađare sa 20 poena.

Foto: Fiba