XS
SM
MD
LG

Dobojke pružile žestok otpor Miri

 

KUP BiH ZA RUKOMETAŠICE

 

ŽESTOK OTPOR DOBOJKI

 

DOBOJ - MIRA 35:41 (14:21)

 

DOBOJ - Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 250. Sudije: Jasmin Mulahasanović (Maglaj) i Ivan Širić (Žepče). Delegat: Jelena Popović (Banja Luka). Sedmerci: Doboj 4(3), Mira 5(4). Isključenja: Doboj 4, Mira 4.minuta.

DOBOJ: Nikić (8 odbrana, 1 sedmerac), Marković 8, Vujić 6(2), Kopić 4, Garić 3, S.Petrović, Grabovičkić 4, Radulović 4, Matić 2, Mikelini 2, Gajić 1(1), Jurkas ( 1 odbrana), Ignjić, N.Petrović 1, Kršić. Trener: Saša Madžarević.

MIRA: Sekulić (10 odbrana), Majstorović 2, Bašanović 15(2), Karagić, Suvajac 2(1), Tintor 2, D.Gligorević 2(1), Vukman 2, Bilbija 1, D.Mutić 6, Sladaković 1, J.Mutić 8, M.Gligorević (4 odbrane, 1 sedmerac). Trener: Darko Gligorević.

Igračica utakmice: Azra Bašanović (Mira) 

 

Rukometašice Doboja pružile su snažan otpor premijerligašu Miri iz Prijedora u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, poražene su na svom terenu rezultatom 35:41. Rezultat je dobar kada, se sagleda da je s druge strane bio protivnik koji je u vrhu rukometa BiH i znatno iskusnija ekipa Mire.

Gošće su od samog početka nametnule svoj stil igre gdje su prednjačile Azra Bašanović, Dragana i Jelena Mutić. One su prednost povećavale iz minuta u minut. Najveću razliku su imsale plus osam u finišu prvog dijela 20:12. Na odmor se otišlo sa prednošću gošći 14:21. 

U nastavku su domaće odigrale odlično. Drugi period meča su čak riješile u svoju korist 21:20. Izvrsne u napadu bile su Tea Marković i Leontina Vujić. A veliku podršku imale su i od ostalih saigračica. Najveću prednost na meču gošće su imale u 39.minutu kada je rezultat glasio 17:26. U 54.minutu Dobojke su smanjile na pet golova zaostatka 30:35. Medjutim Prijedorčanke su mirno privele meč kraju i zasluženo slavile 35:41.

U redovima Dobojki Andrea Nikić je sakupila 8 odbrana od toga jedan sedmerac, a najefikasnije bile su Tea Marković sa 8 i Leontina Vujić sa 6 golova. Kod gošći čuvar mreže Bogdana Sekulić odbrabila je deset šuteva, a najefikasnije su bile Azra Bašanović sa 15 i Jelena Mutić sa 8 golova. Revanš meč na programu je za sedam dana u Prijedoru.