XS
SM
MD
LG

Kvalifikacije za Mundobasket: Crna Gora bolja od TUrkse

Košarkaši Crne Gore došli su do šeste pobjede u kvalifikacijama za Mundobasket. Oni su večeras na svom terenu savladali Tursku 71-66.

Prvi period bio je izuzetno tvrd. Odbrane su dominirale a bolje se snašla Turska koja dobija prvi period sa 17-13. Drugi period bio je mnogo efikasniji. I jedni i drugi su bili raspoloženi šuterski i vidjeli smo dobru košarku u ovom periodu. Do kraja prvog perioda Crna Gora je uspjela prići na minimalan zaostatak. 

U prvom poluvremenu Dubljević je napravio tri faula i to je dosta veliki hendikep bio za Zvezdana Mitrovića. Međutim, Dubljević se razigrao u nastavku. Iako je Turska dobro ušla u nastavak i povela 53-45, Crna Gora nije odustala. Trojka Ivanovića i dvije trojke Dubljevića, donijele su preokret domaćima. Crna Gora je svoju seriju nastavila i u poslednjem periodu. Imali su vodstvo 68-59 i djelovalo je da je sve gotovo. Međutim, Turska je prišla na -3. Tada Dubljević pogađa iz ofanzivnog skoka i stavlja tačku na veliku pobjedu Crne Gore. 

Najefikasniji u pobjedi Crne Gore bio je Ivanović sa 21 poenom a Dubljević je dodao 17 poena i 12 skokova. Balbaj i Erden imali su po 14 poena za goste.

Crna Gora je zadržala realne šanse za plasman na Mundobasket.

Foto: Fiba