XS
SM
MD
LG

Armisa Kuč, fudbalska gracija

Rijetki su slučajevi kada u fudbalu u BiH, stigne fudbaler koji nakon angažmana u nekom klubu, svoju karijeru nastavi u nekom klubu u Evropi, a ako kažemo da se to dogodilo u ženskom fudbalu, onda to izgleda još nevjerovatnije. Riječ je o Armisi Kuč, jedna od najboljih crnogorskih fudbalerki, koja igra u španskoj Primeri.

Napadačica Malage, Armisa Kuč, rođena je u Crnoj Gori 11. aprila 1992. godine. Karijeru je počela u Ekonomistu iz Nikšića, gdje je provela tri godine, osvojila titulu sa istim klubom i igrala kvalifikacije za ligu šampiona.

Potom prelazi u redove SFK 2000 Sarajeva, gdje postaje apsolutni rekorder po broju postignutih pogodatak za klub, čak (160), tri uzastopne sezone sa Sarajkama osvajala je duplu krunu, te igrala kvalifikacije za ligu šampiona, pa i šesnaestinu finala istog takmičenja protiv Rusijanke, gdje je tim Samire Hurem ispao nakon šokantne završnice.

U zimu (2017) njena nova destinacija bila je Švedska. Potpisala je ugovor sa ekipom Kvarnsvedens IK, tu se zadržala godinu dana, a poslije epizode u Švedskoj, Armisa je otišla u Španiju, gdje je potpisala ugovor sa Zarazgozom, a u avgustu ove godine, postala je nova igračica Malage.

Za reprezentaciju Crne Gore u 45 nastupa, postigla je 19 golova.

 Vaši prvi koraci u fudbalu? Kako ste  došli do toga da želište da igrate gudbal, ko vas je nagovorio?

- Počela sam sa drugarima ispred kuće u Rozajama, poslije me zapazio trener Raif Rajčo Šutković, koji je tada vodio dječake u fudbalskom klubu Ibar, pa me je pozvao da se priključim, što sam vrlo rado prihvatila

 Dolazite u SFK 2000 Sarajevo  2014 o je do toga došlo da se priključite  najboljem klubu u Bosni i Hercegovini?

- Kada sam igrala za Ekonomist iz Nikšića, često smo igrali prijateljske utakmice protiv SFK 2000 Sarajeva, gdje me primjetila trenerica Samira Hurem, pozvala me je, ja sam rado prihvatila, jer sam smatrala da ću mnogo naučiti od nje i da će mi to biti odskočna daska za dalje, što se na kraju i ispostavilo. 

Po čemu ćete pamtiti SFK 2000 Sarajevo?

- SFK 2000 Sarajevo je klub koji ima posebno mjesto u mom srcu, provela sam tamo najljepše trenutke u karijeri, ne znam šta bih sad posebno mogla izdvojiti, bilo je zaista mnogo stvari.

 Kako se osjećate u Španijii, kakva je  atmosfera, kako ti je u Malagi?

- U Španiji se osjećam baš dobro, atmosfera, klub, organizacija i uslovi su na najvišem mogućem nivou.

Imallo ste  si priliku da igrate i u Švedskoj ligi, kakva je razlika kada uporedite Švedsku i Španiju?

- Razlika je u tome što se u Svedskoj ligi, igra obazire dosta na kondiciji i snazi, dok se u Španiji vise radi na tehnici i taktici.

. Pored klupskih obaveza, vi ste  i reprezentativka Crne Gore, kako se osjećate u nacionalnom timu?

- Definitivno je najljepši osjećaj igrati za reprezentaciju i predstavljati svoju državu, nikada to ne mogu porediti ni sa jednim klubom u kojem igram.

Za kraj, imate li neke preporuke za još brži razvoj ženskog fudbala?

- Treba da se ulaže u ženski fudbal više, jer bez ulaganja nema rezultata ni razvoja kao i u svakom sportu.


Gradina 0 : 8 Emina
Radnik Bumerang 0 : 5 SFK 2000
Banja Luka 0 : 1 Iskra
Alfa Modriča 0 : 4 Lokomotiva
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 13 1 0 40
2 Iskra 14 12 1 1 37
3 Emina 14 9 0 5 27
4 Lokomotiva 14 9 0 5 27
5 Radnik Bumerang 14 5 0 9 15
6 Alfa Modriča 14 3 0 11 9
7 Banja Luka 14 3 0 11 9
8 Gradina 14 1 0 13 3