XS
SM
MD
LG

Nišlije promarširale i kroz Surdulicu

 

Ostvarile su Nišlije svoje planove i sa celim osvojenim plenom se vraćaju sa gostovanja u Surdilici. Peta pobeda u nizu, dva gola Pavkova i čudno ponašanje domaćina su glavne odlike ovog meča, koji je odigran po maglovitom i hladnom vremenu. Poseban kuriozitet je taj da je gostujućih navijača bilo više nego domaćih, a “Meraklije” su i ovog puta sdušno bodrile svoje pulene kojima je podrška sa tribina svakako puno značila.

Na gol se nije dugo čekalo. Već u 14. minutu Pavkov je zatresao mrežu Čančarevića. Idealno poslužen od Cakija Stojanovića i Lazara Arsića, pogodio je desni donji ugao golmana domaćih. 

Mogao je koji minut kasnije Milan Pavkov da uveća svoj golgeterski saldo, ali je stativa gola Radnika bila saveznik golmanu Ognjenu Čančareviću, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom iz 14. minuta, minimalnom prednošću gostiju iz Niša.

Drugo poluvreme je krenulo žestokim pritiskom igrača Radnika na gol Radničkog, ali domaći fudbaleri nisu uspeli da stvore izgledniju šansu za postizanje gola. Pokušavali su preko brzog Kjeremeha, po desnoj strani, ili šutevima sa distance koji su završavali uglavnom daleko iznad gola Nišlija.

Kolosalnu šansu da poveća prednost je imao Arsić u 60. minutu, ali je on kao i njegove kolege iz suparničkog tabora, gađao visoko preko gola.

Ipak, da sve šanse ne ostanu neiskorišćene, postarao se najbolji strelac niškog tima. Nakon prodora po desnoj strani Slaviša Stojanović je najpre presekao jedan napad domaćih, a onda uputio odličan centaršut u srce šesnaesterca Radnika. Na pravom mestu bio je visoki napadač Nišlija, Milan Pavkov, koji je postigao svoj drugi pogodak na večerašnjoj utakmici, svoj šesnaesti u prvenstvu, a ispostaviće se kasnije, da je ujedno postavio i konačan rezultat utakmice.

Do kraja utakmice, domaću su pokušavali stihijskim napadima da ugroze gol Nišlija, ali su njihove lopte završavale daleko van okvira gola golmana Živkovića. Kako se susret bližio kraju malo su tenzije porasle, jer se neki igrači domaćeg tima baš i nisu mirli sa sve izvesnijim porazom. Interesantno je da su u tome prednjačili bivši igrači Radničkog, a sada u redovima Surduličana, kapiten Vladan Pavlović i Bratislav Pejčić, što je izazvalo negodovanje brojne niške publike koja je bila prisutna na stadionu u Surdulici..

Treba pomenuti i nesvakidašnji gest fudbalera Radnika koji su odbili da se na uobičajen način, rukovanjem, pozdrave sa svojim rivalima pri izlasku iz svlačionice pre početka meča. Navodno im je to bilo zabranjeno od strane trenera, a jedino je Radoš Bulatović zanemario ovakvu, u najmanju ruku nerazumnu instrukciju, i pozdravio se sa bivšim saigračima.

Sve u svemu, zaslužena pobeda Radničkog, koja ni jednog trenutak nije dolazila u pitanje. Fudbaleri Radničkog odlaze na zasluženi zimski odmor, nastavak prvenstva će sačekati na visokom, četvrtom, mestu na tabeli, odmah iza subotičkog Spartaka, koji u odnosu na niškog superligaša ima prednost od jednog boda.


RADNIK : RADNIČKI 0:2 (0:1)

Stadion Radnika u Surdulici
Gledalaca oko 500
Sudije : Anđelovski, Savović, Stanojević, Široki.
Strelci: - 0:1 u 14. Pavkov, - 0:2 u 68. Pavkov.
Žuti kartoni: Pejčić, Purović (Radnik), Pavkov, Arsić, Miladinović, Saša Stojanović (Radnički)

RADNIK: Čančarević, Mladenović, Milovanović, Pantelić (od 69. Pantelić), Kjeremeh, Radović (od 78. Stanković), Pavlović, Gojković, Pejčić, Mićić (od 67. Purović), Zlatanović.

RADNIČKI: Mladen Živković, Petrović, Miladinović, Simunović, Stanković, Noma, Saša Stojanović, Slaviša Stojanović (od 86. Raspopović), Arsić (od 90. Dušan Živković), Aleksandar Jovanović, Pavkov.