XS
SM
MD
LG

Berina Kantić: Odbojka, moja ljubav

Dobri  rezultati odbojkaškog kluba Kula Gradačac ove i prošle godine vezani su i za Berinu Kantić, mladu i talentovanu igračicu. Ona dres Kule nosi drugu sezonu, a sa odbojkom je počela u svojoj rodnoj Vogošći. Već sa 15 godina postala je član seniorskog sastava. Priliku da igra za prvu selekciju Vogošče dao joj je trener Damir Bahić. Berina je sa Vogošćom uzela titulu šampiona Federacije BiH I izborile su ona i saigračice pravo nastupa u Premijer ligi.

-Žao mi je što smo samo jednu sezonu igrale u odbojkaškoj eliti. Nismo mogle sačuvati premijerligaški status, a meni je nakon toga stigla ponuda Slobode iz Tuzle. Imala sam samo 17 godina, dlučila sam  spakovati kofere, napustiti Vogošću i porodicu. Nije mi bilo lako ostaviti sestru Selenu, mamu i tatu. Prelomila sam, jer je odbojka moja ljubav i preselila se u Tuzlu, prisjeća se Berina Kantić.

Slobodu je tada vodio Almir Žilić. Potpisla je mlada odbojkašica  ugovor na dvije godine i u potpunosti ga odradila. Zabilježila je dobre rezultate sa Slobodom.

-Uzele smo Kup Federacije BiH i bile finalsti Kupa BiH. Bila sam zadovoljna u Slobodi, ali mi je stigao novi poziv. Kula Gradačac koju je tada vodio najtrofejniji bh trener Goran Hadžić me tražila. Nisam se mnogo dvoumila. Uslovi su bilo dobri, a prilika da radim sa trenerom Hadžićem se ne propušta. Presila sam u Gradačac i nisma se pokajala. Stekla sam  i u Gradačcu i Tuzli sjajne prijateljice, a zahvalna sam saigračicama, trenerima, klupskim čelnicima što su mi pomogli da lakše prebrodim odsustvo od kuće. Naravno, najviše mi je značila podrška porodice. Bez njih pitanje je da li bih izdržala sve izazove. Nije mi bilo teško trenirati, ali je bilo dana kada su mi roditelji i sestra mnogo nedostajali. I danas je to tako, ali idemo dalje. Sve je nekako lakše. Naviknete se, kaže Berina.

Ni u dresu Kule Gradačac nije prestajala ova odbojkašica da skupljua trofeje. Prošle i ove godine opet je osvojila Kup Federacije BiH, a igrale su finale bh šampionata protiv Bimal Jedinstva prošle sezone.

- Sada nas vodi Đorđe Milošević i iskreno se nadam da ćemo ponoviti rezultat od prošle godine. Kup Federacije smo uzele,a trenutno smo četvrte na tabeli. Dakle, ima nade da budemo i u šampionatu Bosne i Hercegovine na nivou prošlogodišnjeg rezultata, kaže nam Berina.

Iskreno nam je priznala da joj je sjajno u Gradačcu, da neće zaboraviti i period proveden u Slobodi,ali da se niko neće moći primaći  emocijama koje ima za OK Vogošču.

-Gdje god da budem igrala, kaže Berina,a odbojkaški putevi su nepredvidivi Vogošća mi ostaje u srcu. Pratim sve rezulatte matičnog kluba,a naročitoi igre mlađe sestre Selen. 


Kula Gradačac 3 : 1 Smeč
BL Volley 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Jahorina 3 : 0 Goražde
Modriča 0 : 3 Maglić
Sloboda 0 : 3 Gacko
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 53
2 BL Volley 18 15 3 44
3 Gacko 18 13 5 41
4 Kula Gradačac 18 13 5 38
5 Sloboda 18 9 9 28
6 Maglić 18 7 11 21
7 Smeč 18 7 11 19
8 Goražde 18 4 14 14
9 Jahorina 18 4 14 12
10 Modriča 18 0 18 0