XS
SM
MD
LG

Čukarički slavio protiv OFK Bačke, dva gola Mudrinskog

Brđani su bez većih problema slavili protiv OFK Bačke, te su se posle poraza u Šapcu vratili na pobednički kolosek. Mogli su domaći do vođstva već na startu meča, ali se njihovi igrači nisu najbolje snašli u veoma dobrim pozicijama posle dva uvodna kornera. U 22. minutu odlična prilika za Brđane, Kajević je sjajno proigrao Bojića, koji je sa 15 metara šutirao za malo pored gola tima iz Bačke Palanke.

Čukarički je poveo u 27. minutu. Dobar deo poslao odradio je Puškarić, koji je izneo loptu do 40 metara od protivničkog gola, potom je prosledio na desnu stranu do Ovusua, a ovaj je odlično centrirao, Mudrinski je šutirao sa šest metara, Zogović je kratko odbio, ali se lopta vratila na nogu centarforu domaćih, koji je potom lako zakucao u mrežu - 1:0.

Dobru priliku belo-crni su imali četiri minuta kasnije, Docić je iz slobodnog udarca pronašao Šapića, ali on nije najbolje zahvatio loptu glavom iz izgledne pozicije. U 33. minutu još jedno odlično dodavanje Kajevića, "spojio je sa golom" Mudrinskog, koji ovoga puta nije bio precizan, šutirao je pored gola Bačke.

U 51. minutu fantastična akcija Čukaričkog, Docić je pronašao usamljenog Ovusua na desnoj strani, ovaj je prelepo centrirao, a na loptu je natrčao usamljeni Kajević, koji je bio brži od golmana Zogovića, ali i čitave odbrane gostiju, te je sa dva metra poslao u mrežu - 2:0. Dva minuta kasnije novi pogodak za domaće, Mudrinski je ostao usamljen na 18 metara od gola rivala, načinio je korak i šutirao, pogodio je desni ugao golmana Bačke - 3:0.

Dugo se čekalo na novu šansu, u 73. minutu Ovusu je proigrao Vidosavljevića, ali je najmlađi igrač na terenu glavom šutirao u golmana Zogovića. Bačka je imala idealnu priliku u 80. minutu, ali je u dva navrata fenomenalno intervenisao Stevanović, oba puta prilikom šuta Katanića. U 84. minutu dobra akcija domaćih, Veličković je dodao do Zorića, a crnogorski reprezentativac je sa 16 metara šutirao za malo pokraj gola gostiju.

Čukarički - OFK Bačka 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 - Mudrinski u 27, 2:0 - Kajević u 51, 3:0 - Mudrinski u 53. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Dragan Peranović. Žuti kartoni: Šapić, Bogosavac, Ovusu (Čukarički), Pantić, Spremo (OFK Bačka).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Veličković, Šapić, Puškarić, Bogosavac, Docić, Đorđević, Ovusu, Bojić (od 73. Zorić), Kajević (od 60. Vidosavljević), Mudrinski (od 69. Tedić).

OFK BAČKA: Zogović, Ilić, Živković, Bajić, Makarić (od 64. Kojić), Mićić (od 54. Kostić), Pantić, Arsić, Spremo, Đorić, Čeković (od 46. Katanić). Čukarički je ostvario 11. superligašku pobedu, sedmu na Banovom brdu ove sezone.