XS
SM
MD
LG

Jahorina otplesala Tango

KMF Jahorina savladala je u gostima ekipu Tanga rezultatom 5:3 i na taj način plasirala se u četvrtfinale Kupa BiH.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i nakon nekoliko propuštenih prilika došli su do prednosti u 6. minutu preko Miloša Košarca. Mogla je Jahorina udvostručiti prednost u 10. minutu, ali je stativa bila saveznik domaćeg tima nakon snažnog šuta Vladimira Dubovine.

Tango je napadao i imao dvije dobre prilike, ali je na golu Jahorine bio odlični Nemanja Jokić. U 18. minutu gosti su imali imali stopostotnu priliku. Golman Aleksandar Šehovac bio je već savladan, ali je Borislav Otović izblokirao s linije dva vezana šuta. Činilo se da do kraja poluvremena neće biti promjene rezultata, ali 20 sekundi prije odlaska na odmor Vučina Šćepanović je u svom šestercu nepropisno zaustavio Nikolu Šarovića, a Dubovina je bio siguran realizator najstrožije kazne. I onda 3 sekunde prije kraja prvog poluvremena Đorđe Ćeha konačno pogađa za Tango.

Već nakon tridesetak sekundi u nastavku Tango je izjednačio. Šćepanović je ubacio loptu s desne strane, a Marko Koprivica uklizao i pogodio za 2:2. Nije dugo trajala radost domaćih, jer je nekadašnji igrač Tanga Nikola Šarović doveo Jahorinu do nove prednosti.

Najljepši pogodak na utakmici postigao je Sanjin Zanović u 26. minutu, kada je topovskim šutem sa sredine terena pogodio domaće rašlje i odveo Jahorinu na 4:2. Aplauze je izmamio i Admir Musić, kada je u 29. minutu pogodio gostujuću mrežu šutem iz ''mrtvog'' ugla.

U 36. minutu Jahorina je povela 5:3. Nakon kontranapada lopta je došla do Zanovića, koji je s lakoćom nadmudrio golmana Šehovca i ispostavilo se odveo Jahorinu u četvrtfinale.  

 

KMF TANGO – KMF JAHORINA 3:5 (1:2)

Strijelci: 0:1 Košarac (6), 0:2 Dubovina (20, penal), 1:2 Ćeha (20), 2:2 Koprivica (21), 2:3 Šarović (21), 2:4 Zanović (26), 3:4 Musić (29), 3:5 Zanović (36). Dvorana: OŠ ''Aleksa Šantić'' Vojkovići. Gledalaca: 30. Sudije: Alem Bajrović, Amir Omerbašić, Jasenko Pljevljak (svi iz Sarajeva). Delegat: Nedžad Tanjo (Goražde). Žuti kartoni: Šćepanović, Ćeha (Tango), Kozić (Jahorina). Akumulativni prekršaji: Tango (4+2), Jahorina (4+4).

KMF TANGO: Šehovac, Milošević, Koprivica, Ćeha, Debelnogić, Golijanin, Perović, Musić, Purković, Kuljanin, Otović, Šćepanović. Trener: Mirko Čampara.

KMF JAHORINA: Jokić, Košarac, Zanović, Trbo, Šarović, Miladinović, Obradović, Kozić, Simović, Jevtović, Ceovina. Trener: Stefan Tadić.