XS
SM
MD
LG

EL: Real napravio veliki preokret i slavio kod Efesa

Košarkaši Reala savladali su Efes u derbiju 11. kola Evrolige, rezultatom 84-82.

Utakmica je počela u sjajnom ritmu. I jedni i drugi su bili veoma raspoloženi u napadu i gledali smo dobru utakmicu u prvom periodu. Ekipe su bile dosta izjednačene pa je nakon deset minuta bilo 23-23. Imao je Real u drugom periodu i četiri poena prednosti, ponajviše radi serije poena Ajona. Ipak, Efes je sjajno finiširao prvo poluvrijeme i na odmor su otišli sa sedam poena prednosti.

Efes je igrao sjajno u trećem periodu. Vasa Micic bio je izuzetno razigran u ovom dijelu igre, saigrači su ga pratili odlično pa je Efes sa 14 poena prednosti ušao u poslednji period. Djelovalo je da je Real na konopcima. Međutim, u poslednjem periodu Real je zategao odbranu. Malo po malo su se vraćali u igru te su bacanjima Ljulja poveli 83-82. Pokušao je Micić trojkom donijeti pobjedu svom timu ali je promašio. Rudi je pogodio jedno bacanje i to je bilo to.

Real je do pobjede predvodio Ajon sa 20 poena i 11 skokova dok je Moerman predvodio Efes sa 19 poena i deset skokova a naš Micić imao je 15 poena i osam asistencija.

Foto: Evroliga