XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na 15. kolo i najava 16. kola iz Fantazi ugla

Iza nas je još jedno kolo a novo je odma tu. Krenuo je decembar i krenulo je ludilo kada su Englezi u pitanju. Za fantazere mnogo muka ali i nije loše što je malo vremena za mozganje. Obično što manje pametujete, bolje prolazite.

OSVRT NA 15. KOLO

MOJA EKIPA

Ovo kolo sam skupio 65 bodova ali zbog -8 to je faktički 57 i napredovao sam oko 170 hiljada mjesta. E sad, u najavi kola sam rekao da ubacujem Aguera i Šaćirija. Međutim, gdje je krenulo po zlu ? Bukvalno 15 minuta po objavljenom tekstu, pročitao sam da Aguero nije otputovao sa ekipom na gostovanje. Morao sam hitno reagovati i ubacio sam Kejna. Pošto to nije više bio rizik, rizikovao sam sa kapitenom. Silva nije donio  ništa ali da se kolo igra opet, opet bi mi bio kapiten.

Na golu mi je bio Fabijanski i on je odradio posao. Odbranio je penal i skupio devet bodova a bez CS je ostao deset sekundi do kraja meča. Alonso je odigrao zadnji meč u mom timu i nije donio ništa. Dank je ostao bez CS desetak minuta do kraja. Pereira nije kao ni Sterling pa su sa klupe otišli Doerti i Jedlin. Doerti je imao asistenciju a Jedlin nije donio ništa.

Silva kao kapiten nije donio ništa ali imao je dvije sjajne šanse. Što se tiče ostalih veznjaka, bili su odlični. Po gol i Šaćirija i Ričarlisona i oni su me dosta izvukli. Što se napada tiče, Kejn i Vilson su donijeli po 12 bodova dok se Arnaut povrijedio a dobio je i žuti.

PREDLOŽENI IGRAČI

Od predloženih igrača, jedino se Šaćiri isplatio. Ništa donijeli nisu ni Balbuena, koji nije ni igrao, a ni Stiv Kuk nije izvukao CS.

NAJAVA 16. KOLA

MOJA EKIPA

Ja sam išao -4 i ubacio dva Arsenalovca. Morao sam izbaciti Alonsa koji je preskup a Arnaut se povrijedio. Ubacio sam Obamejanga i Kolašinca i od njih u narednih par mečeva očekujem dosta. 

Na golu je Fabijanski koji protiv Palasa može izvući CS a imaće sigurno odbrana. Odbrana je sa Doertijem, Kolašincem i Dankom. Bila je dilema da li ću staviti Jedlina ili Danka ali ipak sam dao prednost Danku radi skok igre a Jedlin će dobiti svoju šansu kasnije.

Vezni red je po meni odličan. Rič protiv bivšeg tima može biti jako dobar i motivisan. Sterling je odmoran i mislim da će pokidati protiv Čelsija. Od Silve ne očekujem mnogo ali očekujem bar da igra. Šaćiri je igrao dvije utakmice zaredom. Međutim, Mane je povrijeđen i zato očekujem opet da igra. Imam para za Manea i kad se oporavi ulazi mi umjesto Silve a umjesto Šaćirija ću tada ubaciti Medisona ili već nekog.

Napad je fatalni dio tima. Kejn protiv Lestera bi morao biti dobar jer ih tradicionalno rešeta. Obamejang je u top formi i u narednom periodu ili njega ili Lakazeta morate imati. Vilson igra protiv Liverpula ali je u strašnoj formi i može i njima dati gol.

IZBOR KAPITENA

Ja sam odabrao Aubu. Znam da se kockam jer je moguća rotacija ali on meni djeluje svježe i spremni i čak i da sa klupe uđe može donijeti bodove. Svakako i dalje moram rizikovati ako hoću veći skok.

Inače, za ovo kolo Kejn je penalizbor. Protiv Lestera na 11 utakmica dao je 15 golova a i sada polako ulazi u formu. Tu će golova biti pa je sjajna opcija. Slično je i sa Salahom. Protiv Bormuta će biti odmoran jer je ušao sa klupe u srijedu a i očekuje se da bude stoa golova.

Ostale opcije su rizične pa je najbolje birati između Kejna i Salaha. Sve ostalo, pa i moj Auba, su rizični potezi sa kapitenom.

PREDLOŽENI IGRAČI

-Sead Kolašinac je prijedlog na duže staze. Arsenal ima četiri lakša meča sa mogućim CS u svakom meču a Sejo je još i ofanzivan dosta.

Snodgras je takođe u sjajnoj formi pa protiv Palasa vrijedi probati sa njim.

-Murinja je teško shvatiti ali ako idete sa njegovim igračima, probajte sa Pogbom. Nemam visoko mišljenje o njemu ali on bi mogao biti ovo kolo dobar.

BITNE NAPOMENE

-Robertson spreman a Mane ne igra.

-Holding je neko vrijeme out pa će moguće Lihštajner dobiti više prostora.

-Marsijal je rovit ali bi trebao igrati dok Šo vjerovatno neće igrati.

To e to za ovaj put. Bila je ovo naporna sedmica a ludilo tek kreće.

Bodovi iz 15. kola

Ekipa za 16. kola