XS
SM
MD
LG

Breznica bolja od SFK 2000

Kadetkinje Breznice osvojile su peti Međunarodni turnir prijateljstva za djevojke koji se održao u Pljevljama, pošto su u finalu nakon boljeg izvođenja jedanesteraca savladale ekipu SFK 2000 Sarajevo.

Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je glasio 0:0, a u kaznenim udarcima Breznica je bila bolja rezultatom 3:2. Na kraju turnira podjeljene su nagrade. Najmlađa igračica turnira bila je Dalal Bratović iz ekipe SFK 2000 Sarajeva koju je darivao JU Dnevni centar Pljevlja.

Najsimpatičnija kadetkinja bila je Marija Georgijev iz pirotskog Jedinstva.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Maja Miletić iz Breznice, a najbolji golman bila je Svetlana Miletić također iz Breznice.

Najbolji strijelac bila je Fadila Mujkić iz SFK 2000 Sarajeva, treba napomenuti i da je ekipa Jedinstvo Pirot 2014 zauzela treće mjesto.

Trener kadetkinja SFK 2000 Sarajeva, Alisa Spahić, ističe da je zadovoljna organizacijom turnira.

- Odlican turnir za obje kategorije, seniorsku i kadetsku, uz također odličnu organizaciju i ovim putem se zahvaljujem domaćinima iz FK Breznica. Kroz cijeli turnir smo pokazale kvalitet, dopadljivu igru, koja na kraju nije krunisana prvim mjestom, zbog manjka sreće. Ne mislim samo na penale, oni su lutrija, ali ni u toku utakmice nismo bile miljenice iste, pogađale stativu, par zicera promašile, i vratilo nam se u samoj završnici na penalima. Još jedno iskustvo za naš tim, znamo na čemu još treba da radimo, i sigurno ćemo biti još bolje, pobjednicama u našoj kategoriji cestitamo na prvom mjestu. Istakla bih jos da smo pored osvojenog 2. mjesta, dobile individualne nagrade, najmlađa članica je iz našeg kluba Dalal Bratovic i najbolji strijelac kadetskog turnira je Fadila Mujkic, rekla nam je Alisa Spahić, trener ekipe iz Sarajeva.

ŽFK Breznica - SFK 2000 Sarajevo 0:0 (3:2 penali)

Dvorana SC „Ada“. Gledalaca: 500. Sudije: Z. Anđelić i Bogavac .

ŽFK Breznica: Hrastovina, Miličić, Laketić, Karličić, Bošnjak, Miletić, Bajić, Knežević, Railić, Tošić, Bajčetić, Čengić, Vuković, Lj. Potpara, A. Potpara.

SFK 2000 Sarajevo: Radonja, Ružić, Krajnić, Mujkić, Topalović, Kožljak, Slišković, Mešić, Milinković, Huseinović, Dumanjić, Šljivar, Bratović, Savić.