XS
SM
MD
LG

Sidnej FC gospodar Sidneja

Osmo kolo fudbalske A - lige Australije donijelo je drugi ovosezonski sidnejski derbi u kojem su Sidnej Vonderersi bili domaćini Sidnej FC, a rezultat je u konačnici glasio 3:1 u korist gostiju. 

Početak utakmice kasnio je  zbog velikog nevremena, ipak nevrijeme nije pokvarilo spektakl, pa su igrači na teren izašli  nakon 45 minuta od planiranog početka utakmice. 

Gosti su u derbi susret ušli kao bolje plasirana ekipa na tabeli, a razlika između gradskih rivala iznosila je 3 boda. Domaći su poveli sredinom prvog poluvremena, Baumjoham je asistirao, a u šesnaestercu gostiju najbolje se snalazi Oriel Rieara, koji dovodi Vondererse u vođstvo 1:0. Dva minuta kasnije hladan tuš za domaće, Le Fondr je u šansi, čuvar mreže Janjetović igra rukom van kaznenog prostora, a glavni sudija Gilet  mu pokazuje put u svlačionicu. 

Gosti su preuzeli terensku inicijativu, a brojčanu prednost materijalizovali su u 45. minuti kada je Aleks Brosk poravnao na 1:1. 

U nastavku susreta očekivan scenarij, Sidnej FC je imao terensku inicijativu, napadao, a bolju igru naplatili su u 56. minuti kada De Jong nakon ubacivanja iz ugla, dovodi goste u vođstvo 2:1. Nakon primljenog pogotka, uprkos igraču manje, domaći su zaigrali agresivnije, ali su prekidi bili fatalni za Vondererse na ovoj utakmici. Igrao se 81. kada su sve dileme oko pobjednika derbija otklonjene, nakon kornera, rezervista Trat visoko skače, te povisuje rezultat na, kako se na kraju ispostavilo konačnih 3:1.