XS
SM
MD
LG

Derbi na Banovom brdu definitivno od 19 časova

Derbi na Banovom brdu definitivno od 19 časova--

Derbi meč 21. kola Super lige između Čukaričkog i Crvene zvezde igraće se u nedelju od 19 časova. Podsetimo, u prvobitnom terminu, u subotu od 15 časova, nije bilo uslova za nesmetano održavanje susreta. Tada je delegat Ivan Pešić, u konsultaciji sa glavnim sudijom Lazarom Lukićem, pomoćnicima Bojanom Banovićem i Goranom Stanojevićem, te četvrtim arbitrom Dejanom Trifkovićem, konstatovao da se meč odlaže za 24 časa, kao što to propisi nalažu.

Čukarički je preduzeo sve što je u njegovoj moći da se teren očisti, te su od ranih jutranjih časova bili angažovani radnici, koji su uklanjali sneg sa travnate površine. U tome su im od osam časova ujutro pomagali i svi igrači mlađih selekcija Brđana, zajedno sa članovima stručnih štabova. Lopata su se „prihvatili“ i članovi uprave Čukaričkog, sportski direktor Nenad Mirosavljević, direktor Omladinske škole Igor Matić, te ostali zaposleni u klubu.

Oko podneva je sneg prestao da pada, što je već nagovestilo da bi meč mogao da bude odigran, ali je najpre odložen za 18 časova. Nešto kasnije došlo je do novog pomeranja, kako sada stvari stoje i definitivnog, odlučeno je da Čukarički i Crvena zvezda igraju od 19 časova. U međuvremenu, oko 14 časova, stigla je i ispomoć iz Crvene zvezde, koja je poslala 40 radnika da pomognu u čišćenju terena.