XS
SM
MD
LG

EL: Gudurić i Kalinić srušili CSKA, Milutinov srušio Barsu

Košarkaši Fenerbahčea savladali su CSKA u derbiju 13. kola Evrolige. Oni su u Istanbulu slavili, rezultatom 79-75.

CSKA je odlično otvorio susret. Od samoga starta nametnuli su svoj ritam i prvi period dobili su sa 26-18. Fener je pokušavao da se digne u drugom periodu ali CSKA je bio neumoljiv. Gosti su do poluvremena stigli do dvocifrene prednosti i velikih +12. U nastavku potpuno druga priča. Fener je zaigrao maestralno u odbrani. Treći period dobili su sa 24-14 i potpuno su se vratili u igru. U poslednjem periodu viđena je velika borba. Na kraju sretniji i spretniji bili su košarkaši Fenera.

Fener je do pobjede predvodio Veseli sa 19 poena dok je Gudurić dodao 15 a dvocifren je bio i naš drugi reprezentativac Kalinić sa deset poena. CSKA je predvodio Klajburn sa 17 poena.

U drugom derbiju večeri, košarkaši Olimpijakosa slavili su u Kataloniji, rezuttatom 69-60.

Cijela utakmica bila je tvrda baš kao što često i bude kada ovi timovi igraju. U prvom periodu bolja je bila ekipa Olimpijakosa, koja ga je dobila sa 17-14. U drugom periodu ekipe su bile prilično izjednačene pa je Oli na odmor otišao sa dva poena prednosti. Treći period bio je najefikasniji dio susreta. Olimpijakos se u ovom dijelu igre bolje snašao i sa sedam poena prednosti ušli su u poslednji period. Na kraju su bez ikakvih problema sačuvali prednost i došli su do bitne pobjede.

Olimpijakos do pobjede predvodio je nevjerovatni Milutinov sa 18 poena i 14 skokova dok je Klaver predvodio Barsu sa 13 poena.

Foto: Evroliga