XS
SM
MD
LG

Uspjeh karatista UNSU u Veneciji
BIJELJINA: U Veneciji je  održano 4, završno kolo Svjetske karate lige za mlade.
Nakon odličnih rezultata u prethodna 2 kola, u Sofiji i Umagu,  takmičari UNSU iz Bijeljine su potvrdili da spadaju u sam vrh svjetskog karatea i da imaju kvalitet i potencijal. Nastupila su 3 takmičara.
Saša Nedić je nastupio uprkos bolesti. Pobijedio je sve rivale do 5. kola i u meču finala grupe koja je pobjednička. U polufinalu ga je zaustavio predstavnik Maroka. Za bronzu su ga čekala dva rivala. U prvom je pobijedio iskusnog Amerikanca Bodena, a u finalnom meču za bronzu je izgubio od Grka Mastragonisa sa 2:1. Zauzeo je visoko 5. mjesto, što u konkurenciji 85 takmičara predstavlja visok pravac i zavidan uspjeh. Nedić je trenutno osmi na rang listi Svjetske karate lige,  a 27. na opštoj EKF listi.
Juniorka  Dajana Kalajdžić je u 1. kolu dobila aktuelnu prvakinju Evrope i drugu na svjetskoj  WLF rang listi najboljih juniorki svijeta u kategoriji 59 Kudaruku i izgubila je rezultatom 4:7.
Drugi dan nastupila je kadetkinja Sara Kalajdžić kojoj je ovo bio debi kad je u pitanju Svjetska karate liga za mlade. U 1. kolu je bila slobodna, u 2. je bila bolja od Španjolke Periode, pobijedivši sa  3:2, a u 3. kolu je pobijedila Mađaricu Lintz, rezultatom 1:0. U 4. kolu je izgubila od Ruskinje Egorove sa 2:1.
U klubu kažu da zbog nedostatka sredstava nisu mogli učestvovati na takmičenju u Meksiku. Ostvarenim rezultatima na ovim takmičenjima su zadovoljni. Oni su predstavljali svoj klub, grad Bijeljinu, Republiku Srpsku, BiH, i svakako da zaslužuju bolji status i pomoć. Nadaju se da će neko od nadležnih institucija to prepoznati i vrednovati to u narednoj godini.