XS
SM
MD
LG

Kapiten talentovane generacije

Već dve sezone u Prvoj ligi Republike Srpske Ognjen Davidović je jedan od glavnih oslonaca u seniorskoj ekipi Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Pouzdani defanzivac koji igra na poziciji desnog beka, a nisu mu strane ni pozicije u veznog redu, predvodi saigrače sa kapitenskom trakom.

Ponikao je u zeleno-crnom taboru, omladinskoj školi “rudara” koja je na ceni, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i regionu, stasavao je iz sezone u sezonu i došao do dresa prvotimca u kojem tek treba da se, u potpunosti, afirmiše, i pokaže svoj istinski fudbalski potencijal.

-Jedini klub u kojem sam do sada igrao, u svim kategorijama, jeste Rudar Prijedor i želim da ostavim dubok trag u matičnoj sredini. Još sam mlad i voleo bih da kao kapiten uvedem ekipu u Premijer ligu BiH. Prijedor kao fudbalski centar zaslužuje klub u elitnom takmičenju, a mi smo letos znatno podmladili i napravili skoro pa novi tim, tako da je za mnoge treće mesto na kraju jeseni iznenađenje, ali ne i nas. Verovali smo u sebe i ono što radimo i to nam se na kraju i vratilo. Jedini smo, od svih prvoligaša, koji su pobedili jesenjeg prvaka banjalučki Borac. To nije mala stvar i pokazatelj je da ova generacija igrača Rudar Prijedora ima visok potencijal – počeo je priču kapiten Prijedorčana Ognjen Davidović.

Rođen je 17. avgusta 1998. godine u Prijedoru, a sa devetnaest godina poneo je kapitensku traku. Omladinski je reprezentativac Republike Srpske i BiH i budućnost kluba iz Grada na Sani.

-Uvek se trudim i pokušavam da na terenu dam maksimum, doprinesem uspehu i pobedi. Igre u klubu su me preporučile i selektorima, a poziv u reprezentaciju je san svakog fudbalera, tako i mene. Ali to znači da moram u budućnosti da budem još bolji, predaniji, agilniji i angažovaniji kako bih nastavio uzlaznom linijom. Svaki poziv u reprezentaciju jeste nagrada, ali ujedno i obaveza. I to velika – jasan je Davidović.

On je nominovan među tri imena u finalu za najperspektivnijeg fudbalera Republike Srpske za 2018. godinu na manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” koju zajedno organizuju Sportski žurnal, Vlada Republike Srpske, tačnije Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Fudbalski savez Republike Srpske. Ove godine završna, osma po redu, svečanost biće održana u Kristalnoj sali hotela “Bosna” u Banjaluci u četvrtak, 31. januara sa početkom u 12 časova, a pored Davidovića u konkurenciji za nagradu “Srđan Kačar” su još Miloš Brkić, talentovani prvotimac Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići i mlada uzdanica Slavije iz Istočnog Sarajeva Stefan Arbinja.

-Činjenica da se nalazim među tri imena od kojih će jedno poneti laskavo priznanje čini me srećnim i zadovoljnim, to je velika stvar i za mene lično, ali i moju karijeru, trenere, klub, Grad Prijedor… Presrećan sam što sam u konkurenciji sa Brkićem i Arbinjom, a bez obzira kako se sve završi i kakav epilog bude svi smo pobednici. Naša imena su upisana u istoriju fudbala Republike Srpske. Ja to tako gledam – završio je na kraju Ognjen Davidović, kapiten i uzdanica Rudar Prijedora.

NOMINOVANI KANDIDATI

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Demir Peco (Radnik, Bijeljina)

2. Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

3. Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka)

PERSPEKTIVNI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

1. Marko Brkić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Ognjen Davidović (Rudar Prijedor)

3. Stefan Arbinja (Slavija, Istočno Sarajevo)

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

1. Darko Vojvodić (Borac, Banjaluka)

2. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

3. Dragan Mićić (Sloga, Gornje Crnjelovo)

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

1. Boris Stanišić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Vico Zeljković (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Deket (Ljubić, Prnjavor)

NAJBOLjI SUDIJA

1. Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

2. Jovo Karić (Trebinje)

3. Dražen Marić (Bijeljina)