XS
SM
MD
LG

AO: Kecmanović namučio Verdaska

Milomir Kecmanović nije uspio da dođe do prve Gren Slem pobjede u karijeri. Njega je u prvom kolu Australijan Opena savladao Fernando Verdasko sa 3-0 u setovima.

Prvi set bio je neizvjestan. Oba tenisera držala su svoj servis. Na 4-3 za Španca, Verdasko je imao i 0-30 na servis Kecmanovića. Naš teniser se izvukao a u narednom gemu on je imao 0-30 ali se Verdasko spasio. Pri vodstvu 6-5, Verdasko je imao tri vezane set lopte ali borbeni Kecmanović izborio je taj brejk. Tamo je poveo sa 2-0 ali ipak iskustvo je donijelo Verdasku preokret. Španac je dobio taj brejk na kraju sa 7-5.

Obično se desi za početnike psihički pad kada izgube set kao što ga izgubio Kecmanović. Međutim, on nije doživio fijasko u preostala dva seta. Naprotiv, dao je maksimum i borio se koliko god je mogao. Verdasko je u drugom setu rano došao do brejka, došao je i do duplog brejka i 5-2 ali Kecmanović mu je tada uzvratio ri brejkom. Ipak, Španac još jednom uzima servis našem teniseru i sa 6-3 dobija drugi set.

U trećem setu teniseri su držali svoj servis. Kecmanović je dugo odolijevao naletima Verdaska. Ipak, pri rezultatu 4-3 za Verdaska, Kecmanović je popustio pod pritiskom iskusnijeg tenisera i izgubio je svoj servis. Verdasko je bio siguran na servis, dobio treći set sa 6-3 i prošao je dalje.

Iako je ispao, Kecmanović je ostavio sjajan utisak. Prošao je kvalifikacije a onda je pružio izuzetno dobar otpor nekadašnjem TOP10 igraču.

Foto: Ubi Tennis.net