XS
SM
MD
LG

“Kauboji” u balkanskom derbiju bolji od Makedonije

Rukometaši Hrvatske stigli su do treće pobjede na Svjetskom prvenstvu, pošto su večeras u balkanskom derbiju savladali Makedoniju 31:22. 

Pogotkom Muse Hrvatska je povela, da bi u narednom napadu viškom na krilu Manaskov izjednačio. Do prve osjetnije prednosti  7:4, Hrvatska dolazi u 14. minuti. U 21. projektilom Duvnjaka Hrvati odlaze na 11:7. Na golu Hrvatske razbranio se Šego, pa je pet minuta prije kraja prvog poluvrema na semaforu pisalo 13:7, a na odmor se otišlo sa rezultatom 16:11. 

Početkom drugog poluvremena  Makedonci prave seriju 3:0 i dolaze na 18:15. Hrvatska se na pet golova razlike vraća u 45. minuti ponajviše zahvaljući Marinu Šegi koji je odlično branio. Sedam minuta prije kraja činilo se da pitanje pobjednika riješeno kada je Hrvatska otišla na maksimalnih 6 golova prednosti. U finišu Makedonija se u potpunosti raspala pa su na kraju Hrvati stigli do uvjerljive pobjede 31:22. Kod pobjednika treba izdvojiti čuvara mreže Šegu, te Duvnjaka koji je postigao 6 golova, dok je kod Makedonije najistaknutiji bio Manaskov sa 6 golova.