XS
SM
MD
LG

Prvoligaš sa Tise počeo pripreme za nastavak prvenstva

Zaskakutala je lopta i kraj Tise. Prvoligaš OFK Bečej 1918 počeo je pripreme za nastavak prventstvene trke. Vremenski uslovi su se poboljšali, sneg je nestao sa pomoćnog travnatog terena, a sunce je, istina zubato, obasjalo igrače i stručni štab. Daće Bog, primetili su malobrojni navijači, obasjaće ih i kada počnu bitke za bodove.

Predsednik Dragan Knežev, sportski direkor Dejan Stanojev i članovi stručnog štaba na prozivci

Zdravlje i sportsku sreću poželeli su im u klupskim prostorijama predsednik kluba Dragan Knežev, njegov zamenik Predrag Đorđević, sportski direktor Dejan Stanojev, šef stručnog štaba Dušan Bajić i njegovi saradnici.

- Sportska sreće u nastavku prvenstvene trke biće vam više nego potrebna, aludira prvi čovek kluba Dragan Knežev na brojne promašaje u jesenjoj polusezoni. Očekujem ozbiljnost i na treninzima i na utakmicama. Samo tako možemo da ostvarimo zacrtani cilj. On je, mada smo malo zaostali, osmo mesto i plasman u plej of, čime bismo ostvarili prvenstveni zadatak, a to je opstanak u prvoligaškom društvu. Ne bude li tako, biće nam teže da ispunimo plan, ali verujem da ćemo ga zajedničkim radom ispuniti.

Već od prvog dana priprema osetila se radna ozbiljnost u radu

Marjan Cvetković i Stefan Cvijić su napustili klub, a pojavili su se i neki novi igrači. Međutim, igrački pogon će biti u hodu kompletiran.

- Golgeter Mladen Kovačević biće odsutan devet dana. Otputovao je u Kinu na probu u jedan drugoligapki klub. Zadovolji li, pošto imamo ugovor na dve godine, napravićemo odličan poslovni potez, ali ćemo igrački znatno biti oslabljeni. Od situacije oko njegovog statusa, zavisi hoćemo li angažovati napadača ili igrače na drugim pozicijama. Za sada je sigurno da će na pozajmicu od šest meseci biti defanzivni vezista Aleksandar Mirkov iz Vojvodine, kome neće niti problem oko adaptiranja, jer je do letos bio naš član.Stigao je i Novopazarac Mehmed Avdić, koji je jesenas igrao u u španskoj drugoj ligi, na probi su štoper i vezista Uroš Vukašinovićiz IMT-a i Nikola Unković iz Stepojevca. U pregovorima smo siskusnim superligaškim štoperom, ali njegov angažman zavisi od razgovora oko odlaska u inostranstvo, nadovezao se sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev.

Stručni štab na čelu s Dušanom Bajićem je pojačan, jer će brigu oko fizičke pripreme voditi mladi trener specijalista za ovu oblast Marko Bojadžija. Prozivci je, pored asistenta Dalibora Novčića i trenera golmana Miloša Andrića, prisustvovao i drugi trener s potrebnom licencom Damir Dakić, koji će, zavisno od potrebe, biti angažovan tokom priprema. Izostao je jedino pomalo već zaboravljeni Branko Savić, koji je posle 15. kola podneo ostavku na mesto „šefa“, ali je i dalje plaćeni trener u klubu. Očekivalo se, pošto se odmori, da će se priključiti radu sa ekipom u svojstvu trenera, ali ga, za razliku od blagajne, nije bilo na terenu. Ko zna, možda će se, ipak, priključiti.

- Vrlo je bitno da od starta priprema stvorimo povoljnu atmosferu unutar ekipe, da maksimalno angažovano radimo od prvog dana. Energija mora da nas krasi. Moramo voditi računa i o vremenu između treninga, pogotovo kada imamo dva treninga na dan, a oni će biti već u četvrtak i petak, a naredne nedelje ćemo četiri puta raditi pre i po podne. Zakazali smo osam kontrolnih utakmica, a prva je posle dvonedeljnog rada 26. januara protiv srpskoligaša Cementa iz Beočina. Svi igrači će dobiti priliku da pokažu koliko mogu u datom trenutku. Krajnji cilj nam je opstanak u prvoligaškom društvu, a ako se ukaže šansa da uradimo nešto više, nećemo je ispustiti, zaključuje šef stručnog štaba Dušan Bajić.

Osmeh na licima trenera Dalibora Novčića i Damira Dakića oslikava vedru atmosferu

Posle obraćanja u klupskim prostorijama, igrači su istrčali na teren, dobro se zagrejali i onda su dobili lopte u posed i rastrčalise po terenu.

Novajlije Uroš Vukašinović i Aleksandar Mirkov