XS
SM
MD
LG

Vorkapić vodio Srbiju do prve pobjede

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, pošto je večeras u Berlinu savladala Koreju 31:29. 

Mučila se Srbija većim dijelom utakmice, a u pojedinim dijelovima Koreanci su bili bolji rival. Prvu osjetniju prednost imala je Koreja, kada je povela 5:2, na to je Srbija odgovorila serijom 4:0. Usljedio je period igre gol za gol, a na odomor se otišlo sa prednošću Koreje 16:14. Prvi dio drugog poluvremena ponovo je bio u znaku Koreanaca, koji su u nekoliko navrata imali i tri gola prednosti. 

Preporod Srbije desio se ulaskom u igru Vukašina Vorkapića koji je za kratko vrijeme postigao nekoliko golova, a na krilima Vorkapića Srbija pravi seriju  5:1, te vodi 29:25. Stečenu prednosti izabranici Nenada Peruničića uspjeli su sačuvati u finišu utakmice, te su stigli do prve pobjede. Junak Srbije svkakao je mlado desno krilo Vukašin Vorkapić koji je bio nepogrešiv sa sedam pogodaka iz isto toliko pokušaja. Njegova partija još više dobija na značaju ako se uzme u obzir da je u igru ušao u posljednjih 15 minuta utakmice.