XS
SM
MD
LG

Popović blizu Bačke

Доскорашњи капитен Звијезде из Градачца Дејан Поповић добио је понуду да постане члан Радничког из Новог Сада. Саопштење клуба који му је понудио уговор након што га је Звијезда отпустила због поруке објављене поводом дана Републике Српске преносимо у целости_

“РФК Нови Сад најоштрије осуђује шовинистички испад Звијезде која је отпустила капитена Дејана Поповића, само зато што је својој Републици Српској честитао рођендан. Овај поступак још један је доказ да су Срби у региону грађани другог реда и да ће свако патриотско осећање, без било каквог увредљивог призвука, бити санкционисано на најгрубљи начин, док је осталима све дозвољено, од дрона са заставом Велике Албаније, преко кукастог крста на Пољуду или нацистичког салутирања Џо Шимунића”.

РФК Нови Сад зато нуди уговор, стан и храну Дејану Поповићу, који је остављен без хлеба само зато што се није стидео свог порекла и своје републике. Ми патриоте ценимо и на делима, а не само на речима и надамо се да ће овај фудбалер, који заслужује подршку целог српства, постати део жуто-плаве фамилије, где се вредности које он промовише негују и штите”.

Nije samo Radnički zainteresovan za ovog igrača. Ima još klubova koji bi ga rado  videli u svojim redovima.

Ima određenih kontakata i tačno je da sam u pregovorima sa Bačkom. Postoje interesovanja i drugih klubova, ali ništa definitivno nije završeno i sve će biti poznato u narednih nekoliko dana - rekao je Popović za "Novosti".

Popović je prve igračke dane napravio u trebinjskom Leotaru. U dosadašnjoj karijeri branio je boje Inđije, zvorničke Drine, Borca iz Banjaluke, HNK Čapljina i Zvijezde iz Gradačca koja je s njim raskinula ugovor jer je na "Instagramu" čestitao 27. rođendan Republici Srpskoj, što je u tom klubu nazvano "skandaloznim i neprimerenim".