XS
SM
MD
LG

Posvećen fudbalu u suđenju

U Bijeljini su uvek bile kvalitetne fudbalske sudije prvoligaškog i premijerligaškog karavana. Jedan od mlađih, koji ima perspektivu, u fudbalu je od malih nogu, prvo kao igrač, a sada i sa pozivom koji prihvataju mnogi mladi ljudi, pogotovo oni koji studiraju.

Dražen Marić je sin dugogodišnjeg visokog funkcionera Fudbalskog saveza Republike Srpske, Područnog saveza Bijeljina, ali i mnogih klubova kao što su Radnik, Zvijezda-09, Gorica, Mladost iz Velike Obarske… Radike Marića od kojeg je i nasledio ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

-Osnovnu i srednju školu završio sam u Bijeljini, zatim upisujem Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu, koji završavam u roku i dobijam zvanje profesora Fizičkog vaspitanja i sporta. Trenutno sam na master studijama gde treba da branim diplomski rad. Trenutno nisam zaposlen, posvetio sam se fudbalu, sudijskom pozivu, a nadam se da ću nakon završenog školovanja doći i do radnog mesta – počeo je priču Dražen Marić.

Fudbal je, kako kaže, za njega uvek bio nešto posebno, radost i igra, ono što zaista voli u dubini duše i srca.

-Ljubav prema sportu, pogotovo fudbalu pokazao sam u ranom periodu detinjsta, od svoje osme godine. Tada sam počeo da treniram u Fudbalskom klubu Radnik iz Bijeljine. Na Gradskom stadionu sam prošao sve omladinske selekcije od petlića, pionira, kadeta i juniora. Po izlasku iz juniorskog pogona imao sam ponude nekoliko klubova. Međutim, ljubav prema fudbalu, kao i svom rodnom mestu, pomaže mi da odlučim. Fudbal sam nastavio da igram za FK Goricu iz Pučila, tadašnjeg člana Druge lige Republike Srpske, grupa istok – kaže Marić.

Bilo je tu i rezultatskih uspeha o kojima današnji prvoligaški sudija priča na ovakav način:

-S Goricom sam igrao baraž za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Igranjem u Gorici izrazio sam želju da se oprobam u ne tako popularnom pozivu fudbalskog sudije. Samo igranje i bavljenje sportom mi je pomoglo da adekvatno odgovorim pozivu fudba lskog sudije koji sam zavoleo. Ubrzo sam položio ispit i dobio zvanje fudbalskog sudije, zatim položio i za republičkog sudiju, da bih oktobra 2015. godine u Banjaluci položio ispit za saveznog sudiju. Od 2017. godine nalazim se na “A” listi sudija Prve lige Republike Srpske.

Dražen Marić rođen je 9. juna 1993. godine u Bijeljini.

-U narednom periodu planiram da završim master studije i da nađem adekvatan posao u svojoj struci. Želja mi je da u budućno sti postigem zapažene rezultate u suđenju, može se reći i obaveza, jer je Bijeljina uvek imala cenjene i dobre arbitre. Sigurno da sve ovo ne bih mogao postići da nisam imao veliku podršku svoje porodice kojoj se zahvaljujem i uspravno gledam ka budućnosti i obavezama koje su ispred mene – rekao je na kraju Dražen Marić, posvećen fudbalu i za fudbal.

 

NOMINOVANI KANDIDATI

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Demir Peco (Radnik, Bijeljina)

2. Vladan Danilović (Borac, Banjaluka)

3. Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka)

PERSPEKTIVNI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

1. Marko Brkić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Ognjen Davidović (Rudar Prijedor)

3. Stefan Arbinja (Slavija, Istočno Sarajevo)

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

1. Darko Vojvodić (Borac, Banjaluka)

2. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

3. Dragan Mićić (Sloga, Gornje Crnjelovo)

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

1. Boris Stanišić (Zvijezda-09, Bijeljina)

2. Vico Zeljković (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Deket (Ljubić, Prnjavor)

NAJBOLjI SUDIJA

1. Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)

2. Jovo Karić (Trebinje)

3. Dražen Marić (Bijeljina)