XS
SM
MD
LG

Pobedom okončati šampionat

Pri saradnik selektora reprezentacije Srbije Nenada Peruničića, Nedeljko Jovanović, prokomentarisao je učinak nacionalnog tima u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj, i najavio duel sa Bahreinom (18 časova, subota) u Kopenhagenu.

Naša reprezentacija je jutarnjim letom stigla u glavni grad Danske, a večeras je očekuje i trening pred sutrašnju utakmicu:

- Definitivno da je rezultat dosta razočaravajući. Intimno sam očekivao da možemo malo bolje. Znao sam da će biti problema i da je ova ekipa na okupu  prvi put bez puno dana za pripreme. Očekivao sam malo više zrelosti, stabilnosti, kontrole utakmice, kada smo već pokazali da možemo da se borimo sa velikim protivnicima i dođemo u situaciju da imamo prednost. Ta nezrelost novoformirane ekipe sa 6-7 debitanata uticala je da ne možemo da održimo nivo svih 60 minuta. To su neke stvari koje su promenljive, na kojima bi trebalo raditi u budućnosti sa možda dodatkom još nekih igrača. Ovo Prvenstvo je jedno dragoceno iskustvo i za igrače, i za stručni štab. Igračima će značiti da vide na kom su nivou i na koje stvari treba da obrate pažnju ako imaju želju i volju da na sledećim takmičenjima postignu bolje rezultate - rekao je Jovanović i dodao:Tužno je ako neko prihvata da se ne može bolje, da je ovo neka činjenica i stanje. Može se bolje, pokazali su momci da se može mnogo bolje, jer je bilo faza loše, ali i dobre igre koja nas je izvlačila iz mrtvih. Potrebno je pronaći balans, sa iskustvom, dobrim radom u klubovima, psihičkom spremnošću za velika takmičenja i saznanjem koji te fizički i mentalni napori čekaju na jednom ovakvom turniru.

Naredni rival je Bahrein. Treći put su na Svetskim prvenstvima. Prethodna dva puta završavali su na poziciji 23, a ovo će biti najbolji rezutat u istoriji...

- Nemamo puno informacija ni o Bahreinu i Japanu. Niko nije razmišljao da ćemo doći u situaciju sa njima da igramo. Naša ciljna grupa bile su evropske selekcije. Brazil nas je iznenadio ponovo, kao 2009. godine. To je dokaz da svi igraju rukomet, svi napreduju i bore se da budu bolji. Ne bi trebalo očekivati trening utakmicu, nego će se oni boriti. Moramo adekvatno da odgovorimo na to, da se konsolidujemo posle svih ovih napora u grupi i završimo prvenstvo sa dve dobre igre i pobede.