XS
SM
MD
LG

Braniku bodovi u Banjaluici

Vaterpolisti Borca sjajno su se predstavili domaćoj publici u premijernoj utakmici prve slovenačke lige protiv Branika iz Maribora, većim dijelom utakmice bili bolji rival, ali su, nažalost, u duelu sa šampionom Slovenije iz 2014. godine posustali u posljednjoj dionici, što je gostujući sastav uspio da iskoristi, u posljednjim minutima meča prvi put stekne prednost i održi je do konačnih 7:8 na semaforu.

Izabranici Davora Josipovića već u ranoj fazi meča stekli su prednost od dva gola (2:0), a u drugoj dionici bili i tri koraka ispred bivšeg slovenačkog prvaka (4:1).

U finišu trećeg kvartala Borčevi vaterpolisti bili su u prednosti od jednog gola (6:5) i krenuli su u atak za +2 ali su izgubili loptu u kontranapadu, što je ekipa Branika kaznila pogotkom u posljednjim sekundama za 6:6 pred odlučujućih 8 minuta.

Posljednji kvartal počeo je Borčevim neiskorišćenim petercem za eventualnih 7:6, nakon čega je gostujući sastav vezao dva gola za 6:8 na semaforu Gradskog olimpijskog bazena, što je u posljednjih 2-3 minuta bilo, nažalost, nedostižno za mladi tim crveno-plavih.

Narednu utakmicu u elitnom rangu slovenačkog vaterpola Borac će odigrati u subotu, 26. januara, kada gostuje ekipi Kamnika.