XS
SM
MD
LG

Boris Stanišić sa punim pravom u konkurenciji za najboljeg fudbalskog radnika Republike Srpske

S punim pravom se ime Borisa Stanišića našlo u najužoj konkurenciji za fudbalskog radnika godine u Republici Srpskoj. Njegov doprinos stasavanju i radu Zvijezde 09, kluba čiji je Stanišić vlasnike, je ogroman. To je klub koji je praktično krenuo od nule i stigao do Premijer lige.

- Moram da se prvo zahvalim svima koji su me predoložili među trojicu odabranih. Moram reći da je to za mene  velika čast. Biti među trojicom odbranih je i privilegija. Ko god da uzme laskavu titulu najboljeg sportskog radnika imaće mislim statifakcju za rad u našem  fudbalu. Nije lako voditi klub u ovim teškim vremenima. Treba obezbediti da sve funkcioniše idalno, a eto ja sam  se trudio da od Zvijezde 09 napravim respektabilan klub. Ova nominacija među najbolje je i potvrda da se u Zvijezdi 09 radi kako treba, rekao  nam je Boris Stanišić, inače i vlasnik Etno sela Stanišić, turističkog brenda Republike Srpske, u neposrednoj blizini Bijeljine.

Zajedno sa svojim seljanima početkom rata Boris  je izbegao u Semberiju i krenuo sa ledine praviti Etno selo. Napravio je nešto o čemu se priča i nešto gde se svraća sa zadovoljstvom. Sa svojim članovima porodice i šire rodbine 2009 godine osniva Zvijezdu i daje joj dodatak 09.

- Imali smo mi klub još dok smo živeli u Brgulama, selu podno planine Zvijezde. Onda smo 2009 godine odlučili da ga preregistrujemo i krenemo iz šeste lige. Svake godine smo išli iz  jednog stepena takmičenja u drugi i došli smo do Premijer lige. To je bila i jeste kruna našeg rada, a sada želimo da ekipa izbori u prvoj godini takmičenja opstanak. To nam je prevashodni zadatak. Ne želim da iznosim bilo kakve planove za budućnost. Prvo ostati, a nakon toga ćemo videte kako i kuda nas vode fudbalski putevi, kaže nam Boris Stanišić.

Zajedno sa stasavanjem seniorskog pogona Boris i njegovi saradnici nisu zanemarivali ni rad sa najmlađim kategorijama. U ovom momentu njegova Akademija fudbala spada sigurno u red najboljih i najorganizovanijih  sredina za rad sa mlađim kategorijama.

-Kada sam se odlučio da krenem ovim fudbalskim putevi ma imao sam ideju da sami ‘’pravimo’’ igrače. Mislim da smo u tome uspeli. Ima već naših klinaca u velikim regionalonim klubovima, ali  mi je želja da naša deca stignu i u evropske ekipe. Zbog toga sam nedavno boravio u Francuskoj i napravićemo odličnu saradnju sa Dižonom. Ono što mi je jako važno je da deca imaju sve što im treba za razvoj. Smeštaj, sjajne trenere i obavezu da nastave sa školom. Obrazovanje njihovo nećemo da zenemarimo. Naprotiv, kaže Boris Stanišić.

Svi koji su na bilo kakav način sarađivali sa Borisom Stanišićem imaju za njega smo reči hvale. Od bivših igrača, trenera, sudija…

-Naravno da vam to godi. Nikada se uz Zvijezdu 09 nije vezivalo nešto nefudbalski. Sve što smo radili radili smo iksreno i otvoreno. I kada smo se rastajali sa fudalerima ili trenerima to smo radili na jednoh korektnoj ljudsoj osnovi. Tako je bilo i tako će biti i dalje. Zvijezda 09 treba da bude klub koji će da zrači pozitivnom atmosferom i koji će uvek okupljati dobre fudbaler,ali pre svega dobre ljude. Iz takve sredine onda ne može izaći ništa loše. Ukoliko se desi da ja dobijem tu laskavu tuitulu ona će da pripadne svim mojim saradnicima. Onim koji su bili ili koji su sada u Zvijezdi 09. Bez njih ne bi bilo ni mene ni kluba, završio je Boris Stanišić.

 


Mladost 3 : 1 Krupa
Radnik 1 : 0 Sloboda
Čelik 1 : 1 Široki Brijeg
Tuzla Siti 0 : 3 Željezničar
Zvijezda 09 0 : 0 Zrinjski
GOŠK 0 : 2 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 33 21 7 5 70
2 Zrinjski 33 19 8 6 65
3 Široki Brijeg 33 13 15 5 54
4 Željezničar 33 14 8 11 50
5 Radnik 33 10 14 9 44
6 Mladost 33 12 7 14 43
7 Čelik 33 11 10 12 43
8 Sloboda 33 10 8 15 38
9 Zvijezda 09 33 9 11 13 38
10 Tuzla Siti 33 9 9 15 36
11 Krupa 33 8 9 16 33
12 GOŠK 33 5 8 20 23