XS
SM
MD
LG

Nestvaran preokret Pliškove protiv Serene, za finale protiv Osake

Karolinoa Pliškova plasirala se u polufinale Australijan Opena. Ona je nakon nestvarnog preokreta savladala Serenu Vilijams sa 2-1. Meč je bio zaista čudan. Pliškova je dobro otvorila susret. Dobila je prvi set sa 6-4, vodila 3-2 i drugom i servirala. Ipak, Serena pravi preokret i dobija drugi set sa 6-4. A onda jedan od najbizarnijih setova možda i u istoriji tenisa. Plošova je bila jako loša u trećem setu i igra joj se raspala. Serena je vodila sa 5-1 i servirala za meč. Imala je meč loptu i odservirala as. Međutim, sudija je dosudio prestup. To je i bio prelomni trenutak ali radi jedne druge stvari.

Prilikom tog servisa, Serena je povrijedila gležanj. Nije u prvi mah djelovalo tliko strašno ali se ispostavilo da jeste strašno. Serena je potpuno stala. Pliškova je nanizala 11 poena na servis Serene, napravila tri brejka zaredom, osvojila šest geova zaredom i dobila je treći set sa 7-5. Ne treba umanjivati pobjedu sjajne Čehinje ali Serenina povreda joj je itekako pomogla.

Pliškova će za finale igrati protiv pobjednice US Opena, Naomi Osake. Osaka je odigrala još jedan ipresivan eč. Mlada Japanka savladala je Svitolinu sa ubjedljivih 6-4 i 6-1.

Foto: Hoy Tanaulipas