XS
SM
MD
LG

Kamp Pantera u Baru

Odbojkaški kamp "Odbojkaško ljeto" već je dao i prve rezultate u vidu šampionki Bosne i Hercegovine u kategoriji pionirki, a radi se o članicama dobojskog Pantera. Ovog ljeta će se održati treći kamp po redu.

-Baza kampa i ove godine biće crnogorsko primorje i grad Bar, gdje imamoi  odlične uslove za trening, boravak djece i vansportske aktivnosti. Tokom ljetnjeg raspusta, kad djeca imaju dovoljno slobodnog vremena, možemo da radimo evaluaciju tehnike, otklanjamo greške i individualno pristupimo svakom djetetu. Kroz jedan sistemski pristup obrađujemo tehniku, taktiku, kondiciju i psiholosku pripremu, rekao je Dejan Čalaković.koordinator Kampa.

Jednako važna je i socijalizacija, druženje, rad djece u timu, upoznavanje novih drugara i slično. Pored odbojke teme su i zdrava ishrana, zdravstvene i higijenske navike, obuka neplivača, medicina u sportu itd.

Kamp je i ove godine nastavio da raste i da se razvija, postaje sve masovniji, ali i prepoznatljiviji i u Bosni i Hercegovin i u okruženju, a prvi je ovakve vrste u BiH.

 


Derventa 2 0 : 3 Kotor Varoš
Panter 3 : 1 Ukrina
Smeč DN 3 : 0 Crvena zvijezda 2
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Kotor Varoš 10 9 1 28
2 Smeč DN 10 8 2 23
3 Crvena zvijezda 2 10 6 4 18
4 Panter 10 5 5 15
5 Ukrina 10 2 8 6
6 Derventa 2 10 0 10 0