XS
SM
MD
LG

Sloga ide dalje

 

 

Rukometaši Sloge plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine gdje će na megdan velikom rivalu Borcu iz Banja Luke. Oni su u revanš utakmici osmine finala savladali ekipu Lokomotive iz Brčkog rezultatom 34:27 i tako prošli dalje pošto je u prvom meču bilo neriješeno 24:24. 

Prije početka utakmice odata je počast tragično preminulom članu uprave i bivšem igraču Sloge Goranu Stojiću. On je juče pronadjen mrtav u svom stanu, a pored njega pronadjen je pištolj. Stojić je bio proslavljeni dobojski rukometaš. Nastupao je za Slogu u najvećem uspjehu u finalu kupa kupova Evrope. Bio je reprezentativac bivše Jugoslavije i BiH. Jedno vrijeme obavljao je dužnost trenera kadetske reprezentacije BiH. Dugogodišnji trener i član uprave ŽRK Doboj. Obavljao je i funkciju predsjednika veterana RK Sloga. Smrt ga je zatekla na mjestu člana upravnog odbora RK Sloga, kao i predsjednika udruženja navijača FK Crvena zvezda u Doboju. Iza njega ostali su ćerka, dva sina i dva unuka. Komemoracija održat će se u ponedeljak, kao i sahrana njegovih posmrtnih ostataka. 

Dobojlije su cijelim tokom bili bolji. Na ovoj utakmici nastupali su novajlije Ristović, Perović, Ćosić i Knežević. Najviše je pružio Ristović i već na prvom meču je pokazao da će biti veliko pojačanje. Domaći su dozvolili gostima da igraju do 14.minuta kada su imali vodjstvo 7:8. Onda Sloga serijom 3:0 preokreće na 10:8. Igrao se 24.minut kada domaći novom serijom odlaze na plus četiri 13:9. Na odmor su otišli sa prednošću 16:13.

U nastavku su igrali odlično, svoju prednost su samo uvećavali. Deset minuta prije kraja imali su najveće vodjsto na utakmici 28:20. Prednost su sačuvali do kraja za zasluženu pobjedu 34:27. 

Najefikasniji u redovima Sloge bili su već pomenuti novajlija Goran Ristović sa 9 i Vladimir Stanković sa 6 golova. Kod gostiju najefikasniji su bili Nikola Grujić sa 7 i Milorad Inić sa 6 golova. 

SLOGA (D) - LOKOMOTIVA 34:27 (16:13)

Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 300. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba iz Tuzle). Delegat: Boško Čadjo (Kozarska Dubica). Sedmerci: Sloga Doboj 1(1), Lokomotiva 1(1). Isključenja: Sloga Doboj 4, Lokomotiva 4.minuta.

SLOGA (D): Bogdanović (9 odbrana), Ristović 9, Djurdjević, Maksimović, Krajišnik 1, Tulendić 2, Stanković 6, Perović 1, Lazić, Miličević, Pavlov 2(1), Zekić 3, Karanović 5, Starčević, Ćosić 4, Knežević (4 odbrane). Trener: Danko Panić. 

LOKOMOTIVA: N.Simić, Vukoje 3(1), Hercegovac 3, Grujić 7, Mijatović, Djukić, Djordjević, Baraković 4, Mihajlović (7 odbrana), M.Simić, Inić 6, Duvnjak 1, Purić 3, Rikanović (5 odbrana). Trener: Žikica Milosavljević.

Igrač utakmice: Goran Ristović (Sloga Doboj)